Dansk duo: - At nogle mener, vi ser godt ud, kan vi jo ikke gøre for!

'Fool' laver skæv og skamløs pop - og vil faktisk gerne have dig til at slukke mobilen og se dig omkring. Singlen 'Strapped' er P3's Uundgåelige denne uge.

Seat belt strapped too tight, trapped in a seat called life People walking by, walking by They don't wonder why, they don't wonder why Hvis du har hørt de linjer de sidste dage, har du måske være tunet ind på P3. Her har danske Fools nye single 'Strapped' kørt i højrotation som P3's Uundgåelige.

- 'Strapped' handler om at komme ud ad døren og opleve noget mere end den her virtuelle verden, de fleste af os er blevet spændt fast til. Nummeret skal gøre dig opmærksom på, at vi kan mere end bare at spille Playstation eller tjekke Facebook, fortæller bagmændene Adrian og Jabs i et mailinterview til dr.dk.

- Men … hvis folk skal slukke for mobilen, hvordan skal de så høre ’Strapped’?

- De kan jo tænde for radioen i stedet, der bliver vi blastet som ind i helvede! Og det er vi i øvrigt virkelig glade for!

Genrer er kun for klesmermusikere

De to musikere har tidligere sagt, at navnet 'Fool' blev valgt, fordi det lyder lidt som et punkband.

- Vi er punk, fordi vi aldrig har eller kommer til at indrette os efter nogen eller noget. Vi hader alt, der er uærligt, påtaget eller iscenesat. Vi laver kun musik, vi kan stå inde for, at nogle mener, vi ser godt ud kan vi jo ikke gøre for!, siger Fool selv.

Men det er nu langt fra punkmusik, de sender ind i dine ører.

Se videoen til 'Strapped'. Artiklen fortsætter nedenfor.

Ifølge P3's musikredaktør, Mathias Buch Jensen, rammer sangen 'Strapped' nærmere en blanding af 'skæv og skamløs pop, der ikke lyder som noget andet herhjemme.'

Men for Fool-drengene er genren i virkeligheden ikke så vigtig.

- Genre er noget, man kan snakke om, hvis man spiller blues eller klesmer. Moderne musik er per definition en cocktail af mange genrer.

Fokus på melodier og ord

Fool har foreløbig kun sendt tre sange på gaden, men er allerede booket til koncert i Hotel Cecil (tidligere Jazzhouse) i København og skal også spille på Spot Festival i Aarhus til foråret.

Jabs og Adrian går ikke op i at lyde ens på hvert nummer - snarere lige modsat. Men det er altid den gode melodi, der er i fokus.

Arbejdet med 'Strapped' begyndte med, at Jabs sendte en Messenger-video til Adrian. Se den her:

- Adrian har en fantastisk stemme. Én, man bliver draget af, bare han åbner munden. Derfor går vi meget op i, at han skal have de bedste melodier at arbejde med. Jabs har altid tændt på musik, som er flosset i kanterne, ting, der distorder, og beats, der knocker hårdt, og det giver en god modvægt til Adrians soothing stemme, fortæller de to.

De understreger med udråbstegn, at teksten også er vigtig. Som eksempelvis budskabet i 'Strapped'.

- Teksterne er ekstremt vigtige for os! Vi går begge to meget op i, at teksterne skal have flere lag, og at det helst ikke må blive for entydigt. Det er ofte, vi har to forskellige meninger om, hvad teksterne handler om. Det er godt, for så er der plads til, at lytteren kan finde sin egen tredje, slutter Fool.

FacebookTwitter