Dansk duo på kanten af det store gennembrud: Folk kan hvert eneste ord af vores sange

Duoen Fool har svært ved at forstå deres nye succes, når de ser millionerne af streams på Spotify.

Rasmus Jarby og Adrian Mikkelsen udgør bandet Fool. (© Sony Music)

De har millioner af afspilninger på Spotify, været ugens uundgåelige på P3 og skal optræde på Spot Festival til maj.

Rasmus Jarby og Adrian Mikkelsen, der tilsammen udgør den soulede pop-duo Fool, er klar til at indtage den danske musikscene.

I dag tog de endnu et skridt på vej mod det store gennembrud, da de var med i Moyo Live på P3, som du i øvrigt kan høre HER, og duoen kan da også allerede mærke, at det går den helt rigtige vej for dem.

- Folk kan hvert eneste ord på vores sange, når vi er ude at spille. Det er dér, man rigtigt kan mærke det. Det er lidt sværere at fornemme, når man sidder derhjemme og kigger på antallet af streams, der stiger. Det er mere håndgribeligt, når der står 600 mennesker på et gymnasium og synger med på sangene. Det er først dér, man forstår, at der er folk, der rent faktisk lytter til vores musik, siger Adrian på 21, der står for at levere den bløde vokal på Fools sange.

Se da Fool optrådte med deres single 'Strapped' til Moyo Live. Artiklen fortsætter nedenfor.

13 års aldersforskel

Rasmus, der udgør den anden halvdel af gruppen, er 34. Og aldersforskellen på 13 år mellem de to gør da også, at de har rødder i to forskellige musikalske traditioner.

- Jeg har dyrket alt fra klassisk til grunge. Min tilgang var, at al god musik skulle spilles på en guitar og af rigtige mennesker og fuck alt, der havde med en computer at gøre. Men det gik op for mig, at alle dem, jeg syntes var fede, var artister, der brød grænser i deres egen tid. Beatles, Led Zeppelin eller Nirvana. De ville bryde regler og grænser. Så det føltes tilbageskuende at holde fast i rocken i 00’erne, fortæller Rasmus, der sidder bag knapperne som producer i Fool.

Den unge Adrian er formet anderledes poppet i sin tilgang til musikken. Han er vokset op i en tid, hvor friske fyre med svulstige stemmer har domineret hitlisterne. Og det har banet vejen for, at han selv synger i samme stilart.

- Jeg tror, at jeg som sanger startede med at imitere folk som Miguel, Frank Ocean og Chris Brown, som jeg er endt med at finde mig selv igennem. Det er også den musik, jeg selv har lyttet til, men jeg har også dyrket gammel rock med mine homies. Men jeg lytter primært til R’n’B og soul.

Et broderskab

Den store aldersforskel på de to medlemmer i Fool betyder også, at de ikke bare har udviklet et venskab gennem deres fælles arbejde med musikken, men at de faktisk føler, at de har et broderligt bånd.

- Der er helt sikkert en broderlig kærlighed mellem os. Det er det, der gør, at vi kan køre projektet så godt. Jeg driver meget energi ind i det, og Rasmus er ham, der kan trække mig lidt ned, når jeg gejler lidt for meget op eller mister fokus, siger Adrian, der bliver bakket op af sin bror fra en anden mor.

- Jeg har også brug for Adrians energi. Jeg er ham, der bliver ved med at arbejde og finpudse og ender med at overtænke ting. Der er Adrian meget umiddelbar og gør bare ting. Alt, han gør, er frit fra leveren, og det er en god kontrast til mig, siger den ældre Rasmus.

Se, da Fool optrådte med deres single 'Outcast' til Moyo Live. Artiklen fortsætter nedenfor.

Husk den barnlige glæde

Rasmus kan som ”storebror” også mærke, hvordan Adrians uspolerede tilgang til projektet er med til at få ham selv til at værdsætte deres succes i højere grad.

- Jeg glad for, at jeg har Adrian ved min side, der prøver det hele for første gang. Der er jeg er meget mere afmålt, fordi jeg har en masse professionel bagage, og måske er sværere at imponere. Så der er det fedt, at Adrian ser det hele med nye biller. Det minder mig om, at jeg også skal værdsætte det, fortæller Rasmus.

På samme tid kan den yngre Adrian også mærke, at hans ældre makker giver en ballast, som han ikke ville undvære.

- Når vi er ude at spille, kan jeg køre mig selv op og måske miste fokus. Og når jeg skal sidde og reflektere over en optræden bagefter, så er det rart, at Rasmus er der til at pege forbedringer ud for mig, som jeg ikke selv ville kunne se, fordi jeg stadig er ung og ny i det, siger Adrian.

FacebookTwitter