Dansk kult-rapper på bar bund: Jeg har ingen nye numre, men vil gerne lave en actionfigur

Den farverige rapkomet Marvelous Mosell slog igennem sidste år, men overvejer nu at afprøve nye kunstneriske discipliner.

Morten Sell står bag musik-fænomenet Marvellous Mosell, der sidste år gjorde oldschool hiphop til noget, de unge også vidste hvad var.

Kulørte træningsdragter, tunge guldkæder, trommemaskiner, electric boogie og vildt fabulerende rim.

I 2017 gjorde Marvelous Mosell oldschool hiphop frisk og appellerende for yngre lyttere med albummet ’Magisk mytisk mageløs’, der blandt andet blev årets næstbedste sælgende vinylalbum.

Kernen i Marvelous Mosells succes er et gennemført og skarpt defineret musikalsk univers, hvor der zappes igennem et bugnende idékatalog, der rummer fiktive karakterer som Sindssyge Bertram og Robin Rubin, kriminalromanagtige tekster med Jens Okking-action og referencer til både ’Beverly Hills 90210’ og 'Ninja Turtles’.

- Marvelous Mosell er mig, når jeg er i festhumør. Så tager jeg mit bedste tøj på, står op på scenen med en mikrofon og den gode musik, og så rapper jeg og viser mine dansetrin, siger Morten Sell, der er manden bag den farverig hiphopkarakter.

Han var i dag gæst i Moyo Live på P3, hvor han fortalte om den musikalske status for hans hiphop-alterego.

Selv om Morten Sells musikkarriere peaker for tiden, kan han godt være usikker på, hvor lang udløbstid Marvelous Mosell-projektet har, eller om det skal trækkes nye retninger.

Marvelous Mosell i studiet med sin faste producer, Tue Track. (Foto: Christian Liliendahl © Christian Liliendahl)

- Nogle gange tænker jeg, om jeg har rappet det, jeg skal rappe om. Jeg kunne også godt tænke mig at lave nogle andre ting, for eksempel Marvelous Mosell-tøj, hvis jeg kan få hjælp – jeg kan jo ikke selv sy og strikke, siger han og fortsætter:

- Jeg har også tænkt på at lave actionfigurer, merchandise generelt. Den del kunne jeg godt tænke mig at udvikle. Og så være med i nogle film. Måske ikke en bærende rolle, bare en birolle, hvor jeg dukker op.

- Der ligger tre-fem numre, der ikke kom med på pladen, fordi vi ikke kunne nå at få dem med. Men faktisk har jeg ikke mere, så hvis jeg ikke kan finde på mere, så kan det godt være, der ikke kommer mere. Lige nu går jeg ikke og finder på nye numre, siger han.

Er det stressende ikke at have flere numre?

- Jeg er ok, siger han med et grin. Lige nu er der en tour, der starter. Når man har alle de spillejobs i weekenden, så er det svært at tænke på at lave nye numre. Jeg skal nok tage en pause fra at spille. Så kommer der automatisk nye idéer, og så får jeg blod på tanden.