Dansk musiker: Jeg græd til den her sang mens jeg skulle indchecke amerikanske turister

Musikeren Michael Møller præsenterer sine tre yndlings kærlighedssange. En af dem blev verdenskendt med en kultgyserserie fra slutfirserne.

Michael Møller skal inden længe i gang at lave ny musik med The Mountains. (Foto: Kasper palsnov © Scanpix)

Michael Møller har som solist og forsanger i først Moi Caprice og siden The Mountains skrevet et hav af kærlighedssange.

Blandt andet 31 af slagsen på albummet 'A Month Of Unrequited Love' under temaet ugengældt kærlighed.

I forbindelse med podcastserien 'Elsker Dig For Evigt' har han kreeret endnu en i rækken af kærlighedssange, nemlig 'Alting Vender Tilbage Nu', som er en kærlighedserklæring til hans fireårige datter.

Herunder peger Michael Møller på tre af de kærlighedssange, der også betyder meget for ham - på grund af minder eller slet og ret fordi der er tale om et fantastisk nummer.

Julee Cruise: Falling (1989)

Sangen er ifølge Michael Møller et "grotesk romantisk nummer", som minder ham om en forelskelse i sjette klasse.

- Der begyndte en ny pige, der hedder Mia, på min skole i Nordjylland. Alle drengene synes, hun var utroligt smuk, og hun begyndte at tale meget til mig. Jeg blev lidt forelsket i hende, og vi blev kærester, siger Michael Møller.

- Det var min første kæreste, hvor vi kyssede. Vi lyttede til musik sammen, og vi ville gerne høre noget romantisk musik. Så var der det her nummer fra Twin Peaks, som vi hørte, når vi sad i min virkelig grimme starthalvfemsersofa med alt for mange farver på.

The Streets: Dry Your Eyes (2004)

Michael Møller var 25 år, da denne sang udkom, og han var lige kommet ud af et forhold.

- Det var mit andet forhold inden for tre år, der var gået i stykker, og jeg følte mig enormt trøstesløs. Jeg havde svært ved at se meningen med, at de her forhold gik i stykker. Jeg var frustreret.

- Jeg arbejdede på et hostel på Nørrebro, og jeg kan huske, at den her sang kørte på repeat, og at jeg nærmest stod og græd, mens jeg skulle indtjekke amerikanske turister, der skulle ud og se den lille havfrue. Nummeret ramte mig bare klokkeklart med det her åbenlyse statement om, at det er svært at acceptere, at hun er videre.

The Smiths: There Is A Light That Never Goes Out (1985)

Ifølge Michael Møller er denne sang det ultimative bud på en uforbeholden kærlighedserklæring.

- Det er da en grotesk vild kærlighedserklæring, når han synger: "If a double decker buss crashes into us...to die by your side is such a heavenly way to die", siger Michael Møller.

- Han er så besat af det øjebliksbillede i denne her bil med den person, han er forelsket i. Så hvis han dør lige i det øjeblik, så kunne han ikke være mere ligeglad, for han kunne ikke være lykkeligere.

Facebook
Twitter