Dansk musikvidunder hjælper dig med playlisten: 5 numre du skal høre lige nu

Produceren William Asingh har med sit alias Vera stor succes netop nu. Her kan du finde ud af, hvad stjerneproduceren selv hører.

(Foto: Thorbjørn Kragh)

Han har millioner af streams på streamingtjenesterne, været Ugens Uundgåelige på P3 og produceret for danske stjernenavne som Mø og Liss.

27-årige Vera med det borgerlige navn William Asingh er et af de varmeste navne på den danske musikscene i øjeblikket.

I december udgav han sin første solo-ep og i går var han gæst i Moyo Live, som du kan høre HER.

Og hvis du vil være klar til at gå foråret i møde med lige så meget cool-faktor som Vera, så læs med her, hvor produceren løfter sløret for fem sange, han selv hører - og som du også skal lytte til.

(Foto: Simon Læssøe © Scanpix DR)

Lars H.U.G.: Waterfall

- Hans 'Kiss & Hug'-plade, hvor nummeret stammer fra, har helt klart været en af mine hovedinspirationer.

Det er faktisk ikke så poppet, men det er virkelig velspillet, vildt godt skrevet og bare virkelig smukt.

0:00
(Foto: BENOIT TESSIER © Scanpix DR)

Sting: Fragile

- Musikvideoen er helt vanvittig, han sidder i bare fødder i sådan et uendelighedslokale og spiller nummeret på sin guitar.

Teksten er flot, og guitarerne er rigtig nice, og strygerne giver en god atmosfære.

0:00
(Foto: Claus bech © Scanpix DR)

Sade: Flower of the Universe

- Det er bare godt, at hun er tilbage. Jeg håber, det er tegn på, at hun kommer med noget mere. Det virker som som, hun har gjort det fuldstændig, som hun gerne selv ville.

Hendes liveoptrædener er virkelig fine, og hun har sin egen lyd. Hun er ret eksklusiv, og det synes jeg også, musikken er.

Hun holder sig helt væk fra offentligheden og har haft samme band og producer siden begyndelsen. Og hun bliver bare bedre og bedre for hver plade, hun udgiver.

0:00
(Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Scanpix DR)

Lord Siva Featuring Karl William: Affiché

- Produktionen og teksten er vild. Det var i sommer, jeg hørte det for første gang sådan rigtigt. Og jeg fik det vildt over de unge drenge, for jeg beskæftiger mig ikke selv rigtig med tekst.

Men ligesom jeg kan have det vildt over at producere nogle vilde beats, så har de det vildt over at synge nogle ting, som er grænseoverskridende og får sat ord på nogle forbudte ting.

De former sproget anderledes og viser overfor hinanden, hvordan man kan bøje det danske sprog. Det ramte mig meget stærkt på det her nummer.

0:00
(Foto: AMIR COHEN © Scanpix DR)

Red Hot Chilli Peppers: Otherside

- Produktionen er fed. Det er ret simpelt, og det er sjældent, at de har rigtig mange guitarer oven på hinanden. Det er tit bare én guitarrolle, bas, trommerne og så vokalen. Det gør det overskueligt og simpelt at høre.

Jeg lytter meget til hele pladen ('Californication', red.). Jeg er måske ikke så vild med selve sangskrivningen, men stemningen i den plade er fed.

Jeg kan huske coveret, fra da jeg var lille, og min storesøster havde den. Så den har været rigtig dejlig at komme tilbage til og høre.

0:00

Hvem er Vera?

  • Som privatperson hedder han William Asingh, men når han laver musik, hedder han Vera. Og det er både, når han producerer for andre kunstnere, og når han laver sit solomusik. Når det handler om soloprojektet Vera har William en masse forskellige folk til at hjælpe ham med at skrive tekster, lave melodier og nogle gange også producere. - Så på en måde samler jeg folk til at hjælpe mig med at lave det her sammen med mig. Så er der nogle gange forskellige, der får samme nummer at arbejde på, og så tager jeg det bedste derfra, siger William. Veras musik er kendetegnet ved den karakteristiske vokal, der hverken lyder som en mand eller kvinde, men lander et androgynt sted midt imellem. Og det ligger der en bevidst proces bag. - Det bliver sunget en tone under og så sætter vi det op i et program, så det får en computeragtig, lys kvindelyd. Men det er en af mine mandlige venner, der synger det. Veras første soloudspil 'Good Job No Conversation' udkom i December og er det, som Vera selv betegner som blød pop. Og der er blevet gjort en dyd ud af at ep'en indeholder 'umoderne' instrumenter som saxofon og spansk guitar. - Det var sjove instrumenter at bruge, fordi man ikke havde hørt det i popmusik længe. Og det var sjovt at gøre vamle, loungede ting friske igen. Det er noget med at tage ting, man har glemt og prøve at gøre dem nutidige. Og lige nu hører jeg rigtig meget rock, og hvis jeg kan blande Vera med dén lyd, så tror jeg, det kan blive sjovt.