Dansk popstjerne afslører løgn: Jeg synger slet ikke selv mine egne sange

Fætr blev sidste år popstjerne på ingen tid med hittet 'Arne'. Men i en ny DR3-dokumentar afslører han, at det slet ikke er ham der synger.

(© dr)

19-årige Christian Hansen fra Holbæk fik i 2017 et par kæmpe hits og blev spillet millioner af gange på Youtube og Spotify.

Under kunstnernavnet Fætr turnerede han med hits som 'Arne' og 'Farlig' og spillede til blandt andet Grøn koncert, Club Awards, The Voice 17 og Teenage Awards, hvor han også vandt en pris for årets musikvideo.

Men det er slet ikke Christian selv, der synger. Hverken når han står på scenen eller på den indspillede version.

Det afslører han i dokumentarserien 'Fætr lyver', som du kan se fra i dag på DR TV.

- Alle tror det er mig, der er stjernen. Men i virkeligheden er jeg bare ansigtet udadtil. Det er Frede, der synger. Jeg mimer bare til sangen, fortæller Christian Hansen i dokumentaren.

Et fucking godstog på fuld smadder

"Frede" er Frederik Dyrby Nielsen, den ene af de to producere i Hitmakers, der har skabt hits til navne som blandt andet ADHD, Mads B., Jesu Brødre - og altså Fætr.

Som du kan se i videoen herunder er Frederik Dyrby med på scenen, når Fætr spiller. Han står i baggrunden - og mens Christian Hansen bare mimer, kommer sangen fra ham.

Christian Hansen er godt klar over, at afsløringen kan koste ham både fans og private venner. Og at han nu vil blive set på som en løgner. Eller, som hans storebror formulerer det i dokumentaren: "Det kommer til at ramme dig som et fucking godstog på fuld smadder".

- Jeg er bogstavelig talt blevet kunstner på noget, jeg ikke har gjort. Og i virkeligheden ved jeg godt, at jeg ikke fortjener den her ros, for jeg har bare siddet i en musikvideo, siger Christian Hansen.

Blev hyret som ansigt til en musikvideo

Hele Fætr-projektet begyndte med, at Christian tog en tur til Sunny Beach efter gymnasiet. Her mødte han en anden af Hitmakers kunstnere, nemlig ADHD.

Tilbage i Danmark efterlyste ADHD en måned senere et "popstjerneansigt" på Facebook. Det skulle bruges til en musikvideo. Christian Hansen reagerede på opslaget, kom til audition - og fandt ud af, at det ikke bare var et ansigt til en musikvideo, der var brug for.

Det var en hel popstjerne. Uden stemme.

- De har trukket mig ind fra gaden direkte og sagt til mig: "værs'go, du er kunstner". Fedt. Hvilken knægt i min situation havde sagt nej til det? ræsonnerer Christian Hansen.

Har ikke fortalt sandheden til sine bedste venner

Han kan stadig rigtig godt lide det liv, Fætr har skabt for ham. Et liv med fans, koncerter, interviews. Et liv, hvor han underholder folk og bliver set - og tilsyneladende hørt - af tusindvis af unge danskere.

Alligevel vælger han nu at trække splitten til håndgranaten og tage presset af sine skuldre: Nu får alle at vide, at det ikke er ham, der synger. En sandhed, ikke engang nogen af hans bedste venner har kendt før nu:

- Hvis der er en ting der har været det sværeste i gennem hele det her forløb, så er det, at jeg ikke rigtig har kunnet snakke med nogen om det, fordi det har været så tys-tys.

Mandag klokken 12.30 sidder Fætr klar til at svare på dine spørgsmål. Du kan skrive ind allerede nu lige her.