Dansk rap-duo: Folk skal helst græde, når de hører vores musik

Den elektroniske hiphop-duo Benal vil kigge folk dybt i øjnene med deres musik. Det lykkes de med, og de formår at ramme en lige i hjertet, siger musikredaktør.

Benal Består af Benjamin Hav og Albert Wancher, der begge er 31 år. (Foto: PR Foto)

Hiphop og elektronisk musik lyder umiddelbart som to genrer, der kan være svære at kombinere, men det er ikke desto mindre, hvad den danske gruppe Benal har formået at gøre, siden de debuterede med den anmelderroste ’Baby EP’ i 2013.

Benal består af Benjamin Hav og Albert Wancher, og duoen er lige nu aktuel med singlen Uh Babe’, der er P3’s Uundgåelige i denne uge.

Benal: Uh Babe

En flyvende musikalsk lussing

P3’s musikredaktør Mathias Buch Jensen kalder Benal for ’et utæmmet vilddyr som er seriøst i gang med at markere som et af dansk musiks mest spændende projekter i øjeblikket’.

- ’Uh Babe’ er en flyvende musikalsk lussing, hvor man første gang sandsynligvis tænker ’Hvad er det her?’ Indtil den sætter sig fast, den der kombination af Benjamins flammende rap, de smækkende elektroniske beats og et omkvæd, der står i skrøbelig kontrast til versene. Benal er helt oppe i ansigtet og helt inde i hjertet, lyder det fra Mathias Buch Jensen.

Den ene halvdel af Benal, 31-årige Benjamin Hav, fortæller, at han er bange for at få storhedsvanvid, efter han fik at vide, at ’Uh Babe’ var P3's uundgåelige.

- De sidste par dage har jeg tænkt: ’Nu kommer pengene’ og ’nu skal jeg også ud og have den kæmpe bil, jeg altid har ønsket mig’. At blive P3’s Uundgåelige er lidt farligt for en mand, der er lidt syg i hovedet, som jeg er, siger Benjamin Hav.

Vil særligt én ting med musikken

Inden Benjamin Hav og og Albert Wancher blev til Benal tilhørte de hver deres musikalske verden. Mens Benjamin var til rap og hiphop, lavede Albert elektronisk musik. Men et møde i et musikstudie på Rådmandsgade i København ændrede dette.

- Jeg var i studiet samme med rapperen Pede B, og der mødte jeg Albert, som fortalte, at han gerne ville lave noget mere sprælsk. Derefter begyndte vi at arbejde sammen, fortæller Benjamin Hav.

Han fortæller, at de har ét særligt mål med deres musik.

- Vi vil gerne have folk til at græde, når de hører vores musik. Jeg fornemmer, at dem som lytter til os, investere meget i musikken og teksterne. Mit mål er derfor, at folk kigger mig dybt i øjnene til vores koncerter, og at jeg kan hjælpe dem med at slappe af gennem musikken.

Fakta om Benal

  • Dansk eletronisk Hiphop-duo, der blev skabt i 2013. Den består af Benjamin Hav og Albert Wancher, der begge er 31 år.
  • Duoen har udgivet tre EP'er Baby (2013), Hiphop (2014) og Hvad med nu? (2014). Benal er lige nu aktuel singlen 'Uh Babe', der er P3’s Uundgåelige i denne uge.
  • Bandet er ved at færdiggøre et nyt album, som efter planen skal udkomme i efteråret.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve