Dansk retro-rapper: Hvis min musik var en film var den ’Fars fede ferie’

Marvelous Mosell både ligner og lyder som en rapper, der er trådt direkte ud af 1980'erne. Jeg vil gerne ramme et publikum, der ikke lytter til rap normalt, fortæller den 34-årige musiker, der er P3’s Uundgåelige i denne uge.

Den danske rapper Marvelous Mosell er P3's Uundgåelige i denne uge. P3's musikredaktør beskiver ham blandt andet således: 'Discokuglen drejer, og der er lys i dansegulvet, når dansk raps helt egen kulørte sprællemand river krøllede punchlines og retro-funk af sig'. Foto: Privatfoto

Hvis du aldrig har hørt om Marvelous Mosell før, så er det værd lige at tjekke nedenstående klip ud.

I klippet får man en ret god idé om Marvelous Mosells rap- og freestyle-talent - men også om hans særdeles farverige tøjstil.

Selv siger han følgende om det sidste:

- Det er rigtig, jeg har en ret stor samling af farverige fritidsdragter, som jeg elsker at gå i. De er som regel i nylon, og jeg plejer også at have et par solbriller på, som matcher stilen. Det er tøj, som er skabt til aktivitet og til at svede i. Det er vigtigt, når man danser meget, fortæller Marvelous Mosell til DR Kultur.

Musikredaktør: Find tracksuitet frem

’Charmerende’, ’original’ og en fyr med ’byens største glimt i øjet’ er nogle af de ord, som P3’s musikredaktør, Mathias Buch Jensen, bruger til at beskrive Marvelous Mosell og hans musik.

Især hans nye nummer ’Antikommerciel Masseappel’, der er blevet valgt til P3’s Uundgåelige i denne uge, er han begejstret for.

0:00

- Det er udknaldet, humoristisk og legende musikalsk, og jeg får lyst til at finde mit bedste tracksuit frem og aktivere kroppen, når jeg hører nummeret, siger Mathias Buch Jensen om ’Antikommerciel Masseappel’.

Vil gerne lave rock'n'roll

Marvelous Mosel fortæller selv, at han og produceren Tue Track har haft et fyldt dansegulv i tankerne, da de lavede ’Antikommerciel Masseappel’. Nummeret er den første single fra Marvelous Mosells kommende album, der efter planen udkommer i september.

Du lever retrostilen fuldstændig ud både stil- og musikmæssigt. Hvorfor?

- Det er bare min smag. Jeg har altid været fan af at kombinere disco og rap. Disco er godt at danse til, og rap er godt til lange fortællinger. Kombiner de to ting, og du får historier, du kan danse til.

Har du ikke lyst til at prøve kræfter med andre genrer end funk, disco og rap?

- Jeg kunne også godt tænke mig at lave noget 1950’er-rock’n’roll. Jeg tror i det hele taget, jeg vil blive i det retroagtige. Der er rigtig mange, som laver meget af den samme musik i øjeblikket, og det synes jeg ikke er så interessant.

Humor er ikke for alle

Der er masser af humor i dine tekster, og du gør også ret meget grin med dig selv. Tænker du, at dansk rap mangler humor?

- Jeg synes, at man som musiker skal bruge humor, hvis man kan finde ud af det. Der er mange folk som griner, når jeg rapper, og det kan jeg godt lide. Men hvis det ikke kommer naturligt til én, så skal man lade være.

- Men der skal være plads til både den humoristiske og den alvorlige rap. Det er lidt ligesom, når man ser en film. Nogen gang har man lyst til en actionfilm. Andre gang en komedie.

Så hvis din musik var en film, hvilken film var den så?

- ’Fars Fede Ferie 1’. Eller den hvor de er i Las Vegas.

Rapperen Emil Kruse var P3’s Uundgåelige i sidste uge. Han mener, at dansk rap sidder fast i sin egen genre i øjeblikket. Hvad mener du?

- Dansk rap er jo virkelig mange ting, og der er jo kæmpestor forskel på at lave undergrundsrap, og så den mere populære rap, der bliver spillet i radioen. Personligt kan jeg bedst lide at ramme nogen, som ikke lytter til rapmusik i forvejen. Men det kan jo være anderledes for andre. Det vigtigste er bare, at man finder sit eget musikalske ståsted.

4 detaljer fra Marvelous Mosells liv

  • Er opvokset i Hundested på Vestsjælland. Hans borgerlige navn er Morten Sell.

  • Har en svaghed for alt, hvad der er corney. Det inkluderer ifølge ham selv Rick Astley, Céline Dion og tv-serien ’Glee’.

  • Ville gerne være actionskuespiller, da han var dreng. Hans store forbillede var Jean-Claude Van Damme.

  • Er vild med action-figurerne fra Heman-universet, som han har en stor samling af.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk