Dansk r'n'b-duo åbner Roskildes Orange Scene

Danske Phlake får æren af at åbne Roskilde Festivals Orange Scene til sommer.

Phlake spillede blandt andet på Northside sidste år. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Mads Bo og Jonathan Elkær, der står bag soul- og r'n'b-duoen Phlake, skal åbne Roskilde Festivals største scene, Orange Scene.

Det skriver Roskilde Festival i en pressemeddelelse.

Duoen fra Albertslund spillede på festivalens Rising-scene sidste år, og den har haft stor succes med hits som ’Angel Zoo’ og ’Pregnant’.

Sidenhen har de spillet flere udsolgte koncerter – og i øvrigt også gæstet mange af landets andre festivaler som Smukfest og Nibe Festival samt spillet i London og Hamborg.

Orange ærefrygt og eufori

Forsangeren Mads Bo siger ifølge pressemeddelelsen, at han glæder sig som en vanvittig til, at det går op for ham, at han skal stå på den ikoniske scene. Også Jonathan Elkær glæder sig.

- Netop derfor sidder vi lige nu med en følelse af både ærefrygt og eufori i kroppen. Men vi glæder os vanvittigt meget til at betræde de orange gemakker, siger han ifølge pressemeddelelsen.

Det er kutyme, at et dansk band spiller som de første på Orange Scene. Men i 2014 var det amerikanske Outkast, der som de første satte gang i Roskildes største scene, og sidste år var det Damon Albarn. I 2015 var det dog danske Minds og 99, der stod for åbningen.

77 ny navne på onsdag

Roskilde Festivals plakat og 77 nye bandnavne bliver offentliggjort onsdag morgen.

Festivalen har allerede fortalt, at blandt andet Foo Fighters, The Weeknd, Arcade Fire, Solange og Lorde til sommer spiller på landets største festival.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve