Dansk sanger om store følelser: Det er meget nemmere at snakke om dyre ure og champagne

Det danske r'n'b-stjerneskud Lord Siva går nye veje på sit kommende album, som både rummer guitar, kærlighed og en rigtig titel.

Danske Lord Siva besøgte fredag 'Moyo Live' på P3. (Foto: Petra Kleis)

Det er Brians fødselsdag, får jeg at vide, da jeg fanger ham på vej ind i P3-studiet kort inden ugens udgave af ’Moyo Live’. Men han har allerede fejret i går og skal fejre igen i morgen, forsikrer han mig om.

Brian, bedre kendt som Lord Siva, virker dog ikke medtaget. Tværtimod. Han virker spændt og glad.

Tidligere på året udgav han sit debutalbum ’3’, som var afslutningen på en trilogi, der udover ’3’ består af to EP’er fra 2014. Men det er slet ikke der, den nu 28-årige sanger har sit fokus.

Siden udgivelsen i foråret har han primært arbejdet på et nyt album, der udkommer i starten af 2018. Og det med en sådan intensitet, at han nærmest ikke har fået spillet shows, fortæller han.

Det hele handler om kærlighed

- Jeg er et nyt og rigtig godt sted i mit liv og har ændret mig som kunstner og person. Jeg har masser af kærlighed i mit liv nu. Det hele handler om kærlighed. Det tror jeg godt, man kan høre på pladen.

Det nye album laver han med produceren Noodle, og det kommer blandt andet til at adskille sig fra Lord Sivas tidligere lyd ved at indeholde guitar, som spilles af Anders Folke fra rockbandet The Minds of 99.

- Det får også en titel! Jeg har aldrig givet mine tidligere udgivelser rigtige titler. Det nye album bliver som en ny æra for mig med en ny stil. Kan jeg fortælle albumtitlen til DR?

Hans producer svarer, at så kan den jo ikke laves om. Det er bedre at vente.

- Jeg skal ikke lave en Kanye, griner Lord Siva og hentyder til rapperen Kanye West, der i 2016 annoncerede en ændret albumtitel på Twitter kun to uger før udgivelse.

Ingen poesi uden følelser

Den første single fra albummet, ’48 Timer’, er allerede ude, og Lord Siva medgiver selv, at det er mere poppet, end man er vant til fra tidligere hits som ’Overdosis’; et nummer, han beskriver som tungt, melankolsk og groft.

- Jeg var nok lidt sur dengang. Sur og oprørsk. Både på mig selv og på folk omkring mig. Det handler om frustrationen over at mangle noget, når man skal bruge det. For mig var det vennerne og penge, som ikke var der, da jeg havde brug for dem.

De store følelser, som præger Lord Sivas sange, er da heller ikke til at tage fejl af.

- Der er nok mange, der tror, at jeg har det dårligt og har brug for nogen at snakke med. Men jeg får det ud, når jeg laver musik. Når jeg går ud af studiet, så har jeg det godt.

Lord Siva mener ikke, at man kan lave noget poetisk og udtrykke sig uden at putte følelser i det. Og det er vigtigt for ham ikke at holde tilbage men at gøre alting helt og ikke halvt. At give slip og at levere noget, der måske kan hjælpe andre, som går igennem en hård tid. Og han har ikke noget behov for at fremstå som en hård rapper.

- Der er mange, der er bange for det med at give noget ægte, tror jeg. Det er jo meget nemmere at snakke om guld, dyre ure og champagne. Men jeg tror, mine fans kan lide, at de får noget autentisk, som de kan bruge i deres eget liv.

Vil gøre det selv

Følelserne er Lord Sivas egne, og det er vigtigt for ham, at han selv bestemmer, hvordan de skal lyde, og at han har kontrollen over, hvordan en linje skal skrives, og hvad der skal udgives.

- Hvis jeg begyndte at blive influeret af, hvad pladeselskabet eller branchen siger, så har jeg allerede dér mistet respekten for mig selv. Og jeg ved, at andre også ville miste respekten for mig. Det respekterer mit pladeselskab, og det er vildt fedt, for det tror jeg ikke, at mange kunstnere får lov til.

Lord Siva emmer af begejstring for sit nye projekt.

Men han er ikke kun begejstret over sine egne ting. Hele universet omkring r’n’b og hiphop herhjemme bliver større og større, mener han og giver udtryk for at være helt oppe at køre over alt det talent, der findes i Danmark.

- Vi skal bare pushe det frem. Hvis vi vil, kan vi godt blive et af de førende lande inden for musik. Det er megafede lyde, der kommer ud af landet, og det er både dansk- og engelsksproget. Vera og Marcus Gordon synes jeg for eksempel er helt hjernedødt godt. Og Emil Stabil og Noah Carter.

Tilbage på landets scener

Når albummet er kommet ud, vil Lord Siva ud på landets scener igen.

Han husker den koncert, han spillede på Roskilde Festival i 2015, som det vildeste højdepunkt i sin musikalske karriere og håber, at han kan indtage en af scenerne på Roskilde Dyrskueplads igen.

- Det fedeste ved at spille er reaktionen fra publikum, der har ventet på én. Og at snakke med folk, der har lyttet til musikken. Der er bare et eller andet over det. Jeg vil hellere satse stort end småt. Man skal selvfølgelig have musikken til at komme til det, men det føler jeg virkelig også, at jeg har nu.

Lord Siva gæstede fredag programmet ’Moyo Live’ på P3, og du kan høre hele udsendelsen gennem linket herunder.

FacebookTwitter