Dansk sangerinde slår sin popkarriere ihjel: Jeg skal kunne stå inde for det, jeg laver

Hitsnedkeren Aura Dione er færdig med at lave popmusik. Men hun er langt fra færdig med musikken.

Aura er i øjeblikket aktuel i 'Toppen af poppen' på TV 2 sammen med Karl William, Caroline Henderson, Søren Huss, Dorthe Gerlach, Michael Falch og Burhan G. (Foto: Stephen Freiheit © TV 2)

Den amerikanske sangerinde Taylor Swift bebudede for nylig, at hun har slået sit gamle jeg ihjel. Og nu afslører danske Aura Dione så, at hun har tænkt sig at gøre akkurat det samme.

Det fortæller Aura i det afsnit af 'Toppen af poppen', der vises på TV 2 nu på søndag (og som i øvrigt er optaget længe inden Swifts udmelding).

- Jeg har valgt at slå popkunstneren ihjel. Den Aura, som på en eller anden måde har skrevet alle de her popsange, hun skal noget andet nu, siger den 32-årige sangerinde i programmet.

Aura brød igennem i 2007 med hittet 'Something From Nothing' og har siden da udgivet tre album, vundet adskillige priser både herhjemme og i udlandet, ligesom hun har toppet hitlisterne i Tyskland, Østrig og Polen.

Men nu er det altså slut med radiovenlige popbaskere som 'Geronimo' og 'I Will Love You Monday'.

I stedet har hun tænkt sig at gå helt andre veje rent musikalsk, uddyber Aura over for DR.

- Jeg tror, det er vigtigt for alle mennesker at udvikle sig. Det er dér, at livet bliver ved med at være værdifuldt. Både karrieremæssigt og menneskeligt har jeg et enormt behov for at føle, at det, jeg laver, bliver ved med at være relevant.

- Jeg skal kunne stå 100 procent inde for det, jeg laver. Og derfor er det nu tid til, at jeg bevæger mig videre, siger hun.

Har sat sine fingeraftryk

I hvilken retning, hun kommer til at tage sin musik, ønsker Aura ikke at sætte ord på endnu, men hun lover, at man kommer til at få smagsprøver på hendes nye stil, når hun drager på turné i begyndelsen af det nye år.

Samtidig garanterer hun også, at uanset hvad der måtte dukke op af projekter fremover, så vil hun aldrig give slip på musikken.

- Musikken er mit største kald. Jeg er meget draget af musik, og lige meget, hvad jeg foretager mig, vil der altid være musik involveret, siger hun og fortsætter:

- Jeg kan lave og har lavet al slags musik. Jeg har lavet masser af musik, der aldrig er blevet udgivet, jeg har skrevet til film, og jeg har skrevet musik til andre. Jeg har tit kunnet mærke, hvad tiden har manglet i forhold til musik og mode. Jeg tror, det er derfor, det er lykkedes mig at lave hits – fordi jeg på en eller anden måde har kunnet sætte et fingeraftryk, siger hun.

Et vigtigt element i Auras karriere er hendes visuelle udtryk, hvor hun aldrig har været bange for at tænke hverken stort eller skævt. Her er hun fotograferet i 2011. (Foto: Dennis Lehmann © Scanpix)

Drevet af nysgerrigheden

De seneste år har det dog ikke været primært for sin musik, at Aura har fået opmærksomhed.

I stedet har hendes turbulente brud med ekskæresten, Skype-stifteren Janus Friis, fået masser af omtale. Selvom Aura bruger ord som 'rædselsfuldt' og 'grænseoverskridende' til at beskrive forløbet, så har det meget omtalte brud ikke været grunden til, at hun nu slår sit gamle jeg ihjel, understreger hun.

- Det handler snarere om, at jeg som menneske er utroligt nysgerrig. Den der nysgerrighed har drevet mig hele mit liv, og det er den, der gør, at jeg bliver ved med at udvikle mig menneskeligt og kunstnerisk. Jeg har bare altid haft helt vildt meget lyst til at afprøve nogle nye sider af mig selv, forklarer Aura.

Hun fortæller samtidig, at hun ikke længere har samme tilgang til sin karriere, som hun tidligere har haft.

- Med tiden er jeg nok blevet lidt mindre pleasende og prøver i stedet at lave noget, som har en anden dybde, fordi jeg også selv har fået en anden dybde, siger hun og tilføjer:

- Jeg tænker ikke længere på, hvad tiden har brug for. Jeg har mere lyst til at repræsentere, hvad mennesket har brug for.

I sin seneste musikvideo til nummeret 'Can't Steal the Music' møder Aura selveste døden - som et symbol på, at hun nu siger farvel til karrieren som popmusiker. (Foto: Screendump fra YouTube)
Facebook
Twitter