Dansk succes-forsanger: Hvis jeg kunne sende tre sange ud i fremtiden skulle det være dem her!

Hvis The Floor is Made of Lava-forsangeren skulle putte 3 danske sange fra 90'erne i en tidskapsel, hvilke ville han så vælge? Det har P6 Beat spurgt ham om.

(Foto: Scanpix / PR)

Hvis du skulle lave en tidskapsel, som skulle føre de vigtigste numre fra 90'erne videre til eftertiden, hvilke numre ville du så vælge?

Det spørgsmål har 'Tidskapslen på P6 Beat' stillet Tobias Kippenberger, forsanger i succesbandet The Floor is Made of Lava.

Her er hans tidsløse top 3 over sange, der skulle gemmes i en tidskapsel.1) 'Siggimund Blue' af Sort Sol

'Siggimund Blue' udkom på pladen 'Flow My Firetear' i 1991. (Foto: Scanpix/PR)
0:00

- Jeg har faktisk aldrig fået dykket ned i Sort Sols katalog, men kender selvfølgelig de store sange, og deriblandt er én af mine største favoritter fra hele den danske musikhistorie i virkeligheden 'Siggimund Blue'. Det er et genialt nummer! Hvilket de nok også synes selv, siden de valgte at lave sangen én gang til under titlen 'Popcorn' på deres næste plade, men så har man bare en undskyldning for at høre den to gange!

2) 'Johnny Han Var Lige Ved At Blive Sindssyg' af Poul Krebs

Nummeret 'Johnny han var lige ved at blive sindssyg kan findes på albummet 'Kosmorama' fra 1997. (Foto: Scanpix/PR)
0:00

- Det er rent faktisk sindssygt, at en vise med klaver og vokal kan blive så kæmpe stort et hit. Poul Krebs var simpelthen Danmarks Adele længe før sin tid. Det er en evergreen, som jeg husker fra min pre-pubertære barndom, men det er først i dag, jeg forstår, hvad der bliver sunget om, og så bliver jeg sgu' lidt rørt.

3)'Natsværmer' af Lars H.U.G.

Sangen 'Natsværmer' er at finde på Lars H.U.G.s fjerde studiealbum 'Blidt over dig' fra 1992. (Foto: Scanpix/DR)
0:00

- 'Huggen' er ikke bange for at leve op til sit navn i 90’erne. På 'Natsværmer' tyvstjæler han i hvert fald basgangen fra Stevie Wonders banger 'I Just Called to Say I Love You'. Men det gør næsten bare sangen endnu bedre, at han så skamløst nærmest har samplet et så guilty nummer.

Du kan høre 'Tidskapslen' på P6 Beat om 70'erne lige her.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk