Dansk succesband har snydt sig til tops: Det handler om at tage lidt pis på det hele

Off Bloom har indtaget den danske musikscene med raketfart. Og gruppen har da også haft gang i alternative metoder for at få den succes, de har i dag.

(Foto: Nathan Standlee © Universal Music)

De debuterede på tv til P3 Guld i 2016, spillede på NorthSide i 2017, og I år har de vundet den prestigefyldte European Border Breaker Award, som tidligere er vundet af Lukas Graham, Mø og Adele.

Det går ret godt for Mette, Mads og Alexander, der tilsammen udgør gruppen Off Bloom.

Men før trioen kunne se deres karriere tage fart, skulle der tænkes kreativt. Og det blev der.

Mads og Alexander var stadig blot en duo, da de opdigtede en fiktiv manager for at få foden indenfor døren i musikbranchen.

- Vi begyndte at skrive mails ud til pladeselskaber under navnet Summer Anderson. Hun var englænder og skrev meget poetisk, og det lykkedes faktisk at få booket nogle møder, fortæller Mads, der også afslører, at den fiktive manager løj om, forskellige internationale producere, drengene angiveligt havde arbejdet sammen med.

- Hun skrev, vi havde arbejdet sammen med Benny Blanco og Two Inch Punch. Men vi havde aldrig sagt det rigtigt... Vi insinuerede det bare. Men så begyndte folk at spørge ind til de samarbejder, og så lod vi bare være med at sige, at det ikke var rigtigt, siger Mads med et grin.

Det handler om musikken

På et tidspunkt blev Mads og Alexander booket til en koncert, og det var her Mette blev en del af den frække trio.

- Vi blev booket med to ugers varsel, og vi sagde bare 'ja' og besluttede, at det skulle være helt nyt musik. Så fik vi Mette med, som Mads kendte fra et højskoleophold. Og så fik vi sat et sindssygt stykke performance-art sammen på to uger, hvor vi skrev al musikken og øvede det hele op. Og det var lidt dér vi begyndte at være et band, siger Alexander, der sammen med de to andre i gruppen ikke har nogen skrupler ved at have snydt sig frem i køen til den musikalske karriere.

- Nej. Vi syntes jo, vores musik var godt nok, men vi havde ingen manager, og det betyder bare meget, at der er nogle andre, der siger det for dig. Så det handlede bare om at tage lidt pis på det hele, for det er så seriøs en branche. Der er jo ikke nogen, der aner, hvad en god sang eller et hit er. Det handler jo om den musik vi laver, og hvis den er god nok, så er det jo ligemeget, siger Alexander.

Uhåndgribelig succes

Siden begyndelsen er det gået slag i slag for de tre unge mennesker. Som nævnt indledningsvist optrådte de på NorthSide sidste år, hvor de åbnede festivalen, og på Spotify bliver deres musik streamet af millioner.

Og Mette, der er forsanger i gruppen, fortæller, at det er lidt uhåndgribeligt at forholde sig til, hvor vild en tid, det er, hun og de to drenge befinder sig i.

- Det er helt vildt, det er halvandet år siden, vi udgav ’Love To Hate It’ og spillede til P3 Guld. Og det føles lidt som et helt liv på en eller anden måde. Vi har oplevet helt vildt meget, og samtidig er det jo kort tid siden, siger Mette, og fortsætter.

- Det er også sjovt, for NorthSide var en af de største ting, jeg har oplevet i mit liv, fordi det var så vildt. Og det får man jo et helt vildt adrenalinkick ud af, og det føles som om, alting går op i en højere enhed. Men det er jo ikke dét, der er ens hverdag. For to dage efter sidder vi bare i studiet igen og laver musik, siger hun.

Mads påpeger, at de i gruppen forsøger at holde fokus på musikken og ikke al den pomp og pragt, der følger med udenom.

- Jeg tror ikke, vi tænker så meget over den der succes. Jeg glæder mig da også til at spille på Tinderbox i år. Men vi fokuserer bare på at lave musik og tage lidt pis på alt det andet, der føles lidt vildt. Så vores mål er mere, at lave musik vi er stolte af, og som folk hører og forstår, mere end det er at være i rotation på BBC. For hvis du laver god nok musik, skal dét jo nok komme, siger han.

Store ambitioner

Men selvom førsteprioriteten er musikken, indrømmer de stræbsomme musikere i Off Bloom, at der er der er plads til forbedringer.

- Det er ikke fordi, det ikke er nok for os. Men alle mennesker kender jo det der med, at det er svært at være zen-agtig, hvor man er lige nu., siger Mette.

- Man er altid på vej et sted hen, og man er altid i en en eller anden proces. Og der føler vi stadig, vi lige er begyndt, og der er så mange ting, vi skal nå og gerne vil prøve. Det skal jo blive ved at være vores liv, så det ikke bare slutter om et halvt år.

Og hvordan fremtiden kommer til at lyde for Off Bloom, må tiden lade høre. Men skal man tro trioen, kommer det til at minde lidt om lyden omkring årtusindskiftet.

De er nemlig igang med at lytte sig ind på gamle swingere som Natalie Imbruglia, Green Day, Blink-182, Shania Twain, Natasha Bedingfield.

- Det er megainspirerende at lytte til i kombination med art-pop bands som The Cardigans. Så må vi prøve at finde en vej mellem de to ting. Det kunne være rigtig spændende, fortæller Mads.

FacebookTwitter