Dansk trio efter drømmeår: Det er svært når alle vil blande sig i vores musik

Poptrioen Chinah forsøger at navigere rundt i en musikbranche, der til tider har lidt for mange forventninger til dem.

Chinah er Simon Kjær (tv), Fine Glindvad (midten) og Simon Andersson (th). I 2016 udkom bandets første ep 'Once The Lights are on', som blev skamrost af anmelderne. Musikmagasinet Gaffa skrev blandt andet at "trioen får skabt uendelig meget af få virkemidler".

2016 var et helt okay år for den danske popgruppe Chinah.

Først bragede de ind på musikscenen i februar 2016 med deres debut-ep ’Once The Lights are on’, som modtog topkarakter hos landets musikanmeldere.

Senere på året modtog de to nomineringer til Danish Music Awards, og ved P3 Guld i oktober måned fik poptrioen P3 Talentprisen.

Og kærlighedsaffæren mellem Chinah og P3 synes at fortsætte: I hvert fald er deres nye single ’Even Love’ P3’s Uundgåelige i denne uge.

0:00

Musikredaktør på P3, Mathias Buch Jensen, beskriver singlen som ”et godt bud på en tur tilbage til 1980’erne”, og han mener i det hele taget, at Chinahs dansable popnumre giver ”én lyst til at finde sin indre luftbas frem”.

Men hvad bringer fremtiden for Chinah, og giver det overhovedet mening at snakke om op- og nedture i bandets relative korte karriere?

Det har DR Kultur spurgt Chinah-bandmedlemmet Simon Andersson om.

Kan man snakke om et foreløbigt højdepunkt i jeres karriere?

- Det er svært at vurdere de forskellige ting op mod hinanden. Men et af højdepunkterne var, da vi spillede på Spot Festival i Aarhus sidste år. Indtil da havde vi set os selv som lidt af et hyggeband. Der var ret overvældende, at så mange mennesker var kommet for at se os spille, og det var en vild overraskelse, at nogle af dem kunne synge med på vores tekster. Det var nok der, det gik op for os, at den musik, vi havde siddet og lavet i et soveværelse, havde fået sit eget liv udenfor vores lille synsfelt.

Chinah optrådte til P3 Guld i 2016 med numrene 'Away From Me' og 'I Can't remember how it Feels'. Du kan se deres optræden i videoen her:

Hvad så med lavpunkter?

- Vi har da haft koncerter, hvor det ikke er gået helt, som vi havde ønsket. Men jeg vil hellere vende den lidt om og sige, at vores største udfordring har været at skulle vænne os til at navigere rundt i en musikbranche, hvor alle lige pludselig har en masse forventninger til én. Lige pludselig har alle mulige mennesker en holdning til ens musik, og nogle gange er det holdninger, der ikke stemmer overens med vores egne mavefornemmelser

Hvis I kunne drømme stort. Hvilken musiker ville I så allerhelst arbejde sammen med?

- Det er faktisk ikke noget, vi har tænkt så meget over, for vi er stadig i gang med at finde ud af, hvordan vi tre i bandet arbejder bedst sammen. Det er ikke altid helt klart, fordi vi alle er med inde over det hele og har ret forskellig smag. Men altså, det kunne da være for fedt at prøve at at lave noget sammen med Dev Hynes fra Blood Orange eller Kevin Parker fra Tame Impala. Måske Rihanna eller James Blake?

Chinah har også tidligere optrådt i DR Output. Hør deres version af r’n’b nummeret ’1 thing’ her

Hvis du skulle give et godt råd til upcoming bands derude, hvad skulle det så være?

- I Chinah fandt vi ud af, at det, der holdt os tilbage, egentlig ikke var kvaliteten af vores idéer. Vi skulle bare være bedre til at holde fokus på dem og dyrke dem endnu mere.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk