Danske sangere laver hyldestkoncert for DRs Underholdningsorkester

Sangere som Tim Christensen, Mads Langer, Per Vers og Outlandish hylder DR Underholdningsorkestret ved en koncert i København. Tim Christensen kalder lukningen for uforståelig.

Tim Christensen kalder lukningen af DR's Underholdningsorkester for uforståelig. Derfor deltager han blandt andre i støttekoncerten.

DR's beslutning om at lukke sit underholdningsorkester skaber stadig vrede blandt musikere.

Derfor har en lang række af landets mest kendte artister besluttet sig for at lave en koncert i Vega i København, hvor de vil hylde DR Underholdningsorkestret, som vil lukke ved udgangen af 2014.

Artisterne består blandt andre af Tim Christensen, Mads Langer, Per Vers, Søs Fenger, Outlandish, Birthe Kjær og Stig Rossen.

Det er musikernes brancheorganisationer Dansk Musikerforbund og Dansk Artist Forbund, der er gået sammen om at arrangere koncerten, som finder sted på Store Vega 26. oktober. Det skriver de to forbund i en pressemeddelelse.

Tim Christensen: En uforståelig lukning

- Jeg har spillet flere koncerter med dette fantastiske orkester og skulle have spillet endnu flere, som nu desværre er aflyst på grund af den helt uforståelige lukning. Underholdningsorkestret fortjener en kæmpe hyldest, og derfor stiller jeg op til koncerten i Vega, siger Tim Christensen.

Anders Laursen, der er formand for Dansk Musiker Forbund, har tidligere kaldt lukningen for et tab for dansk musikkultur og mener, at danskerne mister et populært orkester med det bredeste publikum.

Han fortæller, at orkestret er unikt, fordi det bygger bro mellem det finkulturelle og populære, mellem klassisk og rytmisk musik og mellem unge og gamle.

Kulturminister fik 40.000 underskrifter

Lukningen af orkestret blev offentliggjort af DR's generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, i begyndelsen af september som følge af medieforliget, hvor erhvervslicensen blev fjernet, og der blev stillet krav om effektiviseringer i DR.

Siden da har flere kritiseret beslutningen, og i sidste uge modtog kulturminister Marianne Jelved omkring 40.000 underskrifter mod lukningen af DR Underholdningsorkestret.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk