Danske Sonny har succes i Los Angeles: Jeg passer perfekt ind i kulturen her

Sonny Fredie-Pedersen arbejder som danser og sanger i USA, hvor han føler, at han hører til. Men han savner sin danske familie, rugbrød og salmiaklakrids.

Han har vundet dansekonkurrencer som barn, optrådt i store musicals som ’Grease’ og ’West Side Story’ og deltaget i Dansk Melodi Grandprix. Og det er bare nogle få af de mange ting, han har lavet.

For Sonny Fredie-Pedersen har mange jern i ilden med eget danseakademi og en karriere som danser, koreograf og sanger oveni.

Derfor var det også naturligt for den unge københavner at søge mod USA, hvor han har boet siden 2009.

Pilen pegede på showbiz- og solskinsbyen Los Angeles, hvor han begyndte at arbejde samme år.

Og med flytningen gav meget pludselig mening for den 30-årige danser.

- Da jeg for alvor begyndte at opsøge industrien i Los Angeles viste det sig på en naturlig måde, at alt hvad jeg havde lavet op til det punkt egentlig havde været den rejse, der endte med at tage mig til USA, siger han og tilføjer:

- Det var der jeg hørte til, kunne jeg mærke. Alle mine skills og lærdom passede perfekt ind kulturen herovre – måske endda bedre end i Danmark.

Sonny Fredie-Pedersen har god grund til at have armene i vejret. (Foto: Privatbillede)

- Jeg er damn excited over støtten

Hjemme i København havde han da også opnået mange af de ting, han gik og drømte om. Men de gode oplevelser fortsatte i USA, og for tiden er han travl i studiet, hvor han arbejder på ny musik.

- Dagligdage i underholdningsbranchen skifter konstant. For tiden er det min musik, der får meget af min attention, siger han.

I foråret udgav han sin seneste single ’Wrongest Way’, der nu er afspillet mere end en million gange på Spotify, så det går godt over there.

- Inden for det sidste år har jeg generet over 15 millioner views og streaminger af min nye musik. Så jeg er damn excited over, at USA tuner ind på min musik, og at folk verden over lytter og danser med. Det er jeg meget taknemmelig for.

Du kan høre en af Sonnys mange sange her:

Dejligt at være et frisk ansigt i en ny by

Men når travlheden dominerer i USA, så træder hans gamle hjemland lidt i baggrunden.

- De første par år, jeg boede her, var jeg ofte mere frem og tilbage mellem Danmark og USA. Men som årene er skredet frem og karrieren vokset, opholder jeg mig ikke ret meget i Danmark, siger Sonny Fredie-Pedersen.

Han forsøger at besøge Danmark et par gange om året – og er oftest hjemme i forbindelse med engagementer hos hans danseakademi, der også har base i København.

Hvad har været fedt ved at forlade Danmark?

- Det var en fantastisk oplevelse at være et friskt ansigt i byen herovre, men samtidigt have alle sine credentials og accomplishments med fra Danmark i bagagen. Og det simple faktum at ingen havde forudindtagede holdninger.

Hvad er så mindre fedt ved at være væk fra Danmark?

- Det er uden tvivl frikadeller og rugbrød! Aj, jeg må sige, at det er familien, jeg savner mest, for dem ser jeg ikke ser så meget, men de kommer tit på besøg, siger Sonny Fredie-Pedersen og tilføjer:

- Og nu jeg har da også fundet ud af, hvordan man laver gode frikadeller herovre, så alt er godt.

Savner ikke det danske vejr

Til gengæld savner han ikke det skiftende og ofte kølige vejr her i Danmark.

- Det danske vejr står ikke lige på toppen af min liste over ting, jeg savner. Og undskyld til jer der sidder derhjemme i det. I må komme og besøge mig i stedet.

  • Sonny Fredie-Pedersen spillede en af hovedrollerne i den danske opsætning af klassikeren "Grease" i Tivolis Koncertsal i 2012. (Foto: Camilla rønde © Scanpix)
  • Her spillede han blandt andet sammen med sangerinden Anna David, som han ser er fotograferet med under et pressemøde. (Foto: Camilla rønde © Scanpix)
1 / 2

Siden Sonny Fredie-Petersen flyttede til Californien, har han boet hippe steder som Beverly Hills, West Hollywood og Malibu og ”fået det ud af systemet”, som han selv formulerer det.

- Med årene fandt jeg ud af, at jeg havde brug for en mere relaxed atmosfære og lidt natur, så nu bor jeg 30 minutter fra Los Angeles-centrum. Herovre er det ligesom en sviptur fra Frederiksberg til Indre By. I LA. er folk vant til at bevæge sig lidt mere for at komme fra A til B.

Drømmer om en gård på landet

Umiddelbart er det ikke planen, at han skal flytte væk fra Californien og hjem til Danmark i den nærmeste fremtid. Trods det glade Los Angeles-liv vil han dog først og fremmest altid føles sig dansk, siger han.

Faktisk kan der ind imellem ligefrem dukke tanker op om at købe et hus i Danmark.

- Da jeg var i Danmark sidste gang, kiggede jeg faktisk på ejendomsannoncer ude på landet. Det ville være dejligt at have en gård ude på landet, nu hvor jeg er vant til længere rejseafstande.

Lige nu gælder det dog først og fremmest arbejdet med musikken og danseakademiet. Og de danske salmiaklakridser har han heldigvis på lager.

- Hver gang jeg er forbi Danmark bliver der provianteret til en hel hær. Jeg er lidt af en lakrids-pusher herovre, men forretningen går sgu ikke så godt, eftersom det faktisk viser sig, at kun danskerne kan lide stærk lakrids.

Facebook
Twitter