Dansker dannede par med Prince: Ubærligt, at han ikke er her mere

49-årige Mayianne Dinesen hylder sin afdøde ekskæreste som et musikalsk geni og et sensitivt og generøst menneske.

Mayianne Dinesen var kæreste med Prince i cirka et år fra 1989 til 1990. Billedet her er fra Danish Beauty Awards 2011. (Foto: Jonas Vandall Ørtvig © Scanpix)

Vi skal 27 år tilbage i tiden. En ung kvinde fra Nykøbing Mors møder den amerikanske verdenstjerne Prince. Musikeren falder for kvinden, som dengang hed Marianne. Mødet sker i 1989, og de to danner par i cirka et år.

Nu hedder kvinden Mayianne Dinesen, er 49 år, og har lige modtaget beskeden om ekskæresten Prince's død i en alder af kun 57 år.

-Det er en chokerende besked, som berører mig dybt. Jeg var både stor fan og lærte mennesket bag at kende i et kort glimt for mange år siden, skriver Mayianne Dinesen til DR Nyheder.

- Verden har mistet et utrolig fint, sensitivt og generøst menneske, der levede og åndede for sin kunst, som han udførte med den største kærlighed, æstetik og og ekvilibrisme. Som i sin kunst, sådan oplevede jeg ham også privat. En omsorgsfuld, betænksomt og kærlig mand, der levede sit liv fuldt ud i overensstemmelse med sin spirituelle overbevisning - og altid i troen på det gode i folk omkring ham.

Når rock- og popstjerner dør i en alt for ung alder, er det sædvanlige spørgsmål, om døden har noget med alkohol eller stoffer at gøre. Det har Mayianne Dinesen svært ved at tro på med Prince.

- Det havde han ikke brug for, og det var ham inderligt imod. Prince havde sin musik, som støttede ham, inspirerede ham og fyldte ham op. Han fik guddommelige inspirationer og fulgte dem med med stærk disciplin, stor dedikation og smittende entusiasme, skriver hun.

- Det er næsten ubærligt at tænke på, at han ikke er hos os mere. Jeg forventer hele tiden, at han dukker op lige pludselig og spørger, hvad jeg synes om hans seneste album, og om jeg kan høre, hvem der spillede dette og hint instrument med et drillesygt glimt i øjet, som han gjorde, da vi kendte hinanden. Så meget desto mere sørgeligt, at det ikke kommer til at ske - i dette liv.

Men Prince efterlader en stor arv, understreger den danske ekskæreste.

- I den har han lagt hele sin sjæl og sit liv.

Mayianne Dinesen var vært på P3-programmet 'Strax' i 1992. Senere har hun blandt andet været vært i Kanal 4-programmerne 'Dinesens Spotlight' og 'Dinesen'.