David Bowie modtog først sin dødsdom efter sidste album-indspilning

Den nu afdøde stjerne opdagede først tre måneder før sin død, at hans kræftsygdom var uhelbredelig. På tirsdag er det et år siden, at David Bowie døde.

Den nye dokumentar har premiere i morgen. Dagen før David Bowie ville være blevet 70 år gammel. (Foto: Maurizio Gambarini)

David Bowies sidste album ’Blackstar’ blev indspillet i starten af 2015 og blev betragtet som en form for afsked til hans fans.

Men ifølge en ny dokumentarfilm fra den britiske tv-station BBC med navnet ’David Bowie: The Last Five Years’, vidste David Bowie ikke, han var døende, før albummet var indspillet.

Det skriver det britiske musikmedie NME.

Diagnose midt under optagelser

I den nye dokumentar fortæller instruktøren bag musikvideoen til nummeret 'Lazarus’, Johan Renck, at David Bowie først fik at vide, at hans kræftsygdom var uhelbredelig midt under optagelserne.

I musikvideoen bliver han blandt filmet som sengeliggende, og derfor opfattede mange fans både albummet 'Black Star' og 'Lazarus'-musikvideoen som en bevidst afsked fra verdensstjernen. Men ifølge John Renck kom han op med konceptet for musikvideoen ’Lazarus’, en uge før David Bowie fik at vide, at han var døende.

Under optagelserne vidste John Renck ikke noget, om de triste nyheder David Bowie havde fået.

- Senere fandt jeg ud af, at det var i ugen, hvor vi skød musikvideoen, han var blevet fortalt, at det var ovre. De (lægerne red.) stoppede deres behandlinger, og sygdommen havde vundet, siger Johan Renck.

Professionel til det sidste

David Bowie var dog ifølge Johan Renck meget professionel under hele optagelsesperioden.

- David sagde: Jeg ønsker blot at gøre det til en simpel præsentationsvideo, siger Johan Renck i dokumentaren.

David Bowie sidste album ’Blackstar’ blev indspillet i starten af 2015.

Kira Skov, Steen Jørgensen, Dicte m.fl. mindes i løbet af januar David Bowie med en koncertturne i Danmark med titlen 'Bowie – en hyldestkoncert’. Alle koncerter er udsolgt bortset fra koncerten i Grenaa den 18. januar.