Dba.dk: Vi kan ikke undgå billetter til overpris

Det er umuligt at kontrollere alle annoncer, erkender kundeservicechefen, efter der er solgt Bieber-billetter til overpris.

Det er ikke svært at få billetter til den udsolgte Justin Bieber-koncert, hvis man er villig til at byde højt.

I kølvandet på billetsalget til næste års Justin Bieber-show i Parken er der blevet udbudt billetter til overpriser til den udsolgte koncert på dba.dk.

Cirka sådan er scenariet hver gang, et stort musiknavn kan melde udsolgt til en koncert i Danmark.

Men i Danmark er det ulovligt at sælge koncertbilletter videre til et højere beløb, end det de er erhvervet for.

Alligevel kan det lade sig gøre på dba.dk.

Tjekker overskrift og får tip fra brugerne

Lene Kristensen, du er chef for kundeservice hos dba.dk. Hvad er jeres holdning til, at der sælges koncertbilletter til overpris på jeres side?

- Det er ikke annoncer, vi vil have på dba.dk. Det er et brud på dansk lovgivning.

Hvad gør I for at forhindre det?

- Vi bruger flere ressourcer på sitet på sådan nogle dage, hvor der er højere risiko for, at der er billetannoncer, hvor der kræves en for højere pris. Vi laver et ekstra tjek af overskriften, og så får vi mange henvendelser fra brugerne.

Men der kan jo godt stå noget andet nede i annoncen end i overskriften. Er I så afhængige af anmeldelser fra andre brugere?

- Vi har mere end 1,5 millioner annoncer på sitet, og det er umuligt at overvåge alle eller lave et systematisk tjek af alle annoncer.

Kan du garantere, at der om en uge eller 14 dage ikke sælges flere Justin Bieber-billetter til overpris på dba.dk?

- Man vil aldrig kunne undgå, at der bliver sat billetter til salg til overpriser. Det er en handel mellem sælger og køber, og jeg opfordrer alle brugere til at boykotte og anmelde annoncører, der forsøger at sælge billetter til overpris.

Når dba.dk finder de annoncører, der forsøger at tjene penge på at sælge koncertbilletter videre, bliver annoncen slettet, og annoncøren bliver udelukket fra dba.dk, hvis det er sket flere gange, fortæller Lene Kristensen.

Hun pointerer også, at dba.dk forsøger at holde billethajer fra siden ved at bede om en NemID-validering.

Facebook
Twitter