De var seerfavoritter i X Factor: Nu hitter Anna og Jesper med deres egen musik

De blev danmarkskendte i bedste sendetid, og nu er de klar til at stå på egne ben med deres personlige projekter.

De har optrådt på nogle af landets største scener foran tusindvis af danskere.

De har oplevet massiv opmærksomhed og stjernestøv i forbindelse med deres deltagelse i X Factor og Melodi Grand Prix.

Og nu er de så klar til at indtage Danmark med deres helt egen, spritnye musik – Anna Ritsmar og Jesper Nohrstedt.

De to talentfulde sangere er nemlig begge blandt de 12 finalister i den anerkendte musikkonkurrence Karrierekanonen med hver deres gruppe.

Jesper Nohrstedt udgør den ene halvdel af popduoen Dusin, mens Anna Ritsmar er forsanger i bandet Aufori.

Den store forskel på at være med i X Factor og Melodi Grand Prix og så Karrierekanonen er den attraktive mulighed for selvbestemmelse i den sidstnævnte konkurrence, mener Anna Ritsmar, der sammen med tre venner udgør gruppen Aufori.

- Et tv-show handler om kompromiser. I X Factor og Melodi Grand Prix skal man gøre seerne glade og appellere bredest muligt. Der handler Karrierekanonen omvendt 100 procent om, hvad vi selv vil. Og det, vi laver, henvender sig måske så til et mindre publikum, men det er heller ikke noget, der generer os, siger Anna Ritsmar.

Da Jesper Nohrstedt tilbage i 2010 var med i X Factor, var han ung teenager, og han kan også genkende, at det modsat dengang nu er på sine egne og sin makkers præmisser at være med i Karrierekanonen.

- Det er utroligt befriende at være med i Karrierekanonen. Som 15-årig i X Factor var det okay, at der blev lagt ord i munden på mig. Men set i bakspejlet var det ikke så personligt, og derfor kunne jeg til sidst ikke relatere til det, og jeg følte ikke, det var mig. Men nu er der er ingen tilrettelæggere, der skal sige, hvad jeg skal, siger Jesper Nohrstedt, der i dag er 23 år.

Vil leve af musikken

Jesper Nohrstedt udgør sammen med makkeren Mads Vadsager duoen Dusin. Og for dem var det en nem beslutning at engagere sig i Karrierekanonen.

- Mads og jeg syntes, det var en god idé, og noget vi blev anbefalet flere steder, hvis vi ville frem med projektet. Så der var ingen ulemper ved det. Vi mødte hinanden på Bandakademiets 'Music Maker Camp'. Og de er jo med inde over konkurrencen og anbefalede os at sende musik ind. Vi håber, at så mange som overhovedet muligt hører musikken og synes, det er fedt, så vi kan komme ud at spille, fortæller Jesper Nohrstedt, der drømmer om at leve af musikken.

Lyt til Dusins 'Frisk igen' her.

En drøm som Anna Ritsmar også deler sammen med resten af Aufori, der ud over Anna består af vennerne Mathilde Sten Nielsen, Oliver Bernburg og Bjarke Mathiasen. Selvom de faktisk havde glemt, at de overhovedet havde meldt sig til.

- Det var Oliver, der så det på Facebook og spurgte os andre, om vi skulle prøve for sjov. Vi havde ikke rigtigt gået og ventet på svar, så det kom virkelig bag på os. Jeg havde faktisk næsten glemt det, siger Anna Ritsmar og fortsætter:

- Jeg håber, det bliver et springbræt for os, så vi får nogle jobs og kan starte en rigtig musikkarriere. Vi har det så hyggeligt, og det vil været det bedste, hvis vi kan leve af at spille sammen, siger hun.

Lyt til Auforis 'Åbne favne' her.

Taknemmelig for X Factor

Som en del af Karrierekanonen er Aufori og Dusin to ud af i alt 12 deltagere, som i forbindelse med konkurrencen vil blive spillet på P3, og som derudover skal optræde på Spot Festival i Aarhus til maj.

Herefter bliver otte udvalgt til den store finale på Smukfest i Skanderborg, hvor tre vindere vil blive udråbt.

Herefter begynder vinderne så på deres nye karriere med et skræddersyet forløb hos Bandakademiet.

Karrierekanonen har siden 2002 beriget danskerne med nye kunstnere som Marie Key, Djämes Braun og The Minds of 99.

Og selvom det for både Jesper Noherstedt og Anna Ritsmar er en fornøjelse at være med i Karrierekanonen, og at de nu selv bestemmer, hvordan deres musik skal lyde, så er Jesper Nohrstedt også glad for de ting, han lærte i forbindelse med X Facto.

Men, fastslår han klart, så er Dusin et tomands-projekt med hans makker Mads.

- Jeg er overbevist om, at jeg ikke ville være, hvor jeg er nu, hvis ikke det var for forløbet i X Factor. Men det var jo også en anden Jesper, der stillede op dengang. Så når mig og Mads har snakket om, hvorvidt min deltagelse i X Factor var noget, vi skulle udnytte, kom vi frem til, at det var ligegyldigt. For det er jo ikke er 'Jesper fra X Factors comeback', det er vores fælles projekt, siger Jesper Nohrstedt, der opnåede en tredjeplads i X Factor i 2010 og i 2012 blev nummer to i Dansk Melodi Grand Prix.

Heller ikke Anna Ritsmar, der deltog i X Factor i 2016 og tidligere i år blev nummer to i Dansk Melodi Grand Prix, skammer sig over at have optrådt i de store, folkelige shows.

- Jeg kunne bruge det til at få en masse erfaring og turde en masse ting nye ting. Jeg var for eksempel kritisk over for popmusik før. Det var ikke rigtig noget, jeg hørte. Men nu skifter jeg ikke kanal mere. Jeg lytter i stedet efter, hvad der gør en popsang god. Så jeg er blevet mere åben overfor musikgenrer, efter jeg har været med i Melodi Grand Prix, fortæller Anna Ritsmar, der dog synes Karrierekanonen er største, hun har været med i

- For mig er det større end X Factor og Melodi Grand Prix. Det er mere det, jeg vil. Og det er mere seriøst, hvis man vil have sin egen personlige karriere.

Facebook
Twitter