Den, der ler sidst, ler bedst: Justin Timberlakes udskældte album sælger som varmt brød

'Man of the Woods', der har fået blandede anmeldelser, er gået nummer et i både USA og Danmark.

Med et salg på 293.000 eksemplarer den første uge er 'Man of the Woods' årets bedst sælgende album i USA. (Foto: Christopher Polk © 2018 Getty Images)

Justin Timberlake har fået en del røg for sin nye skovmandsskjorte-og-skægstubbe-stil og country-eksperimenter på albummet 'Man of the Woods', der udkom for halvanden uge siden, ligesom hans show til årets Super Bowl også blev lunkent modtaget.

Flere medier har derfor spekuleret i, om han har mistet sin relevans i forhold til en bred målgruppe. Men hvis man kigger på tallene, har superstjernen god grund til at være glad.

Trods blandede anmeldelser er 'Man of the Woods' nemlig strøget direkte ind på førstepladsen på den amerikanske albumhitliste.

Og med et samlet salg på 293.000 eksemplarer (heraf 242.000 i traditionelt salg, dvs. fraregnet streaming-tal) leverer han årets hidtil højeste førsteugesalg.

Det er interessant at bemærke, at det, som Timberlake er blevet kritiseret for – at han er outdated og ude af sync med moderne popmusik – altså ikke nødvendigvis er en ulempe, da hans salgstal ikke er så afhængige af streaming, som yngre navne (med yngre lyttere) er.

Til sammenligning solgte den hypede rapgruppe Migos 199.000 eksemplarer, da de tidligere i år gik nummer et i USA, men heraf kun 38.000 i traditionelt salg.

Dansk kærlighed til Justin

Herhjemme virker Justins popularitet også usvækket. Han er nemlig også gået direkte til tops på den danske albumhitliste, hvor han har skubbet ellers så urørlige Ed Sheeran ned på andenpladsen.

Samtidig kan man også konstatere, at Justin Timberlake fortsat også kan sælge koncertbilletter.

Hans koncert 4. august i Royal Arena i København blev udsolgt på bare 38 minutter, og mon ikke billetterne til ekstrakoncerten den 5. august, der bliver sat til salg på mandag 19. februar kl. 10, også ryger hurtigt.