Den sidste TP Musik lukker i dag: Det er vemodigt men vi har haft det skide sjovt

Den sidste TP Musik og film-butik lukker i dag. Det er selvfølgelig vemodigt, men branchen er ikke ligeså sjov mere, fortæller butikskædens administrerende direktør.

Lørdag er sidste åbningsdag for sidste butik i musikkæden TP Musik og film. Kæden har eksisteret siden 1977.

Hylderækkerne, som engang var proppede med cd'er og dvd'er, er næsten tomme. TP Musik og film-butikken på Gammel Kongevej er ikke, hvad den har været.For tre uger siden blev en hel sektion af butikken afskærmet, fortæller TP Musik og films administrerende direktør Ulrik Willumsgaard.Han har arbejdet for kæden siden 1995. Det startede egentlig bare som et butikssommerjob - oprindeligt er han uddannet jurist. Løbende fik han mere og mere ansvar, og nu er han med - her i 2014 - når den sidste butik lukker og slukker lørdag.

(Foto: Elisabeth Munck)

Det er vemodigtStemningen har været trykket i butikken på det sidste:- Det er da vemodigt. Vi har været forberedt på det i lang tid, men nu synker det ind. Vi har valgt at gøre det, fordi det simpelthen ikke er ligeså sjovt længere, siger Ulrik Willumsgaard.Engang var det nemlig skide sjovt, fortæller han. Der var fester, koncerter og pladeselskaberne havde et større fokus på pladebutikkerne. Men branchen har forandret sig.- Der har været langt mellem snapsene i mange år.Nu plejer pladeselskaberne ikke så meget det fysiske musiksalg, siger han.Gang i butikkenØkonomisk er det selvfølgelig heller ikke så sjovt mere. Der har i lang tid været et meget markant fald i det daglige salg, fortæller Ulrik Willumsgaard.Derfor er det også dejligt, at der i den sidste uges tid har været proppet med mennesker i butikken.Der har været ophørsudsalg og mange har lagt vejen forbi - både for at lave et røverkøb, men også for at sige farvel til musikbutikskæden.- Vi har haft kunder, som har sagt til os, at de vil savne os. For mange unge har vi jo altid været her, siger Ulrik Willumsgaard.En god musikpusherMange kunder har givet udtryk for, at TP Musik og film altid har været den bedste blandt musikbutikker.- Vi har været gode plade- og filmpushere. Det lyder måske plat, men der er nærmest nogle, som har fået tårer i øjnene og sagt "hvor skal vi nu købe musik?", siger Ulrik Willumsgaard.En af butikkens kunder, Jonas Westberg, synes, det er ærgerligt, at TP Musik og film lukker.- Der er mange gode minder forbundet med TP Musik og film. Det er fedt, at der er meget musik i dag, som man kan få nærmest gratis, men der var også noget særligt ved at købe det i en butik, siger han.Den teknologiske udviklingDet er især den teknologiske udvikling, som har været medvirkende til, at TP Musik og film i dag har sidste åbningsdag, fortæller Ulrik Willumsgaard.Men der er mange gode ting, som er kommet med den teknologiske udvikling - for eksempel er det lettere at få adgang til et bredere spekter af musik, siger han.Til gengæld er det ærgerligt, at musikkens lydkvalitet bliver forringet:- At lave Pink Floyds 'Dark Side of The Moon' om til streaming er lidt ligesom at lave Monets 'Åkander' til et sort/hvid maleri, siger Ulrik Willumsgaard.TP Musik blev oprettet som et postordrefirma i 1977 af Tonny Pape. I 2006 havde kæden hele 17 butikker, men i 2012 var de tæt på konkurs og måtte derfor sælge tre filialer, som forblev åbne.To af de tre blev dog nødt til at lukke i 2013 og lørdag lukker den sidste butik.

Facebook
Twitter