Dengang Depeche Mode blev smidt ud fra et diskotek i Aalborg

I 1986 og 89 indspillede britiske Depeche Mode to plader på en mark i Jylland. Første gang kunne de frit færdes i et jyske natteliv - det kunne de ikke anden gang.

De fire mest spillede numre til Depeche Modes koncerter er 'Never let me down again', 'Personal Jesus', 'Enjoy the silence' og 'A question of time'. Her ses forsanger Dave Gahan under en koncert i Ungarn tidligere på måneden. (Foto: Zoltan Balogh © Scanpix)

I 1986 og 1989 var britiske Depeche Mode i Danmark for at indspille to plader, en per besøg.

De såkaldte Puk-studier ved Randers var netop blevet bygget om for 50 millioner kroner, og rygtet om de lyse lokaler i rare omgivelser på en mark med to kilometer til nærmeste nabo var via brancheblade nået hele vejen til Storbritannien, hvor de fire fyre fra Depeche Mode gjorde klar til at lave et nyt album.

Derfor kom de i 1986 til Randers for at indspille ’Music for the Masses’ – og igen i 89 for at indspille ’Violator’.

Og det var to ret forskellige oplevelser.

Det fortæller Peter Iversen, der var tekniker i studiet under begge indspilninger - i anledning af, at P6 Beat i dag hylder Depeche Mode med seks timers radio forud for deres koncert i Parken på onsdag.

Depeche Mode fik nye venner i Danmark

Da Depeche Mode kom til marken i 1986, havde de været i gang som band i seks år, men var ikke slået så bredt igennem, at det forhindrede dem i at færdes frit.

- Selvfølgelig kendte man dem lidt, og de havde hits, men det var ikke nået den der verdensstjernestatus, som de senere fik, siger Peter Iversen.

- Og folk i Randers var nok lidt svære at imponere, konstaterer teknikeren.

I hvert fald havde bandets fire medlemmer ingen problemer med at gå i byen på det lokale diskotek og bare hygge sig. Her mødte de nogle folk, de blev gode venner med, og som de inviterede i studiet næste dag for at høre nogle nye numre.

- De drak øl, hang ud og spillede golf, siger Peter Iversen.

Smidt ud af manager og politiet

Anderledes så det ud, da bandet tre år senere kom tilbage for at gøre ’Violator’ færdig.

- De var brudt igennem muren så at sige. De var blevet verdensstjerner, siger Peter Iversen.

Og i byen - det ville de også på dette besøg. Denne gang på et diskotek i Aalborg, fortæller Peter Iversen.

Men det gik ikke nær så godt som første gang.

I Jylland havde mange efterhånden hørt om det legendariske band og ville ikke lade dem være i fred.

- Da vi havde været der i tre kvarter, kom diskotekets manager og en politibetjent hen og sagde: ’I er simpelthen nødt til at gå. Vi kan ikke styre det. Rygtet kører i byen, at Depeche Mode er her, og det har skabt et massivt pres. Vi er bange for, at nogen kommer til skade’

- Og så måtte vi smugle dem ud ad bagdøren og ud i bilen, og så kørte vi hjem, siger Peter Iversen.

Depeche Mode var i Puk-studierne i seks uger og kom ikke i byen resten af perioden.

- Det var lidt synd, men det var den pris, de måtte betale for at være blevet så megastore i tiden fra 1986 til 89, siger Peter Iversen.

Du kan høre mere fra teknikeren - og mange andre - når P6 Beat hylder Depeche Mode i programmet ’P6 Beat elsker Depeche Mode’ i dag klokken 10 til 16. Depeche Mode spiller i Parken 31. maj klokken 20.

FacebookTwitter