Despacito-musikere raser: Vores musik skal ikke bruges som propaganda

Sangeren Luis Fonsi langer ud efter den venezuelanske præsident og anklager ham for at bruge 'Despacito' til politiske gevinster.

- Min musik er for alle, der ønsker at lytte til det og nyde det. Det skal ikke bruges som propaganda, der forsøger at manipulere et folk, der råber på frihed og en bedre fremtid.

Således skrev sangeren Luis Fonsi, der er en af musikerne bag kæmpehittet 'Despacito' i aftes på Instagram efter at den venezuelanske præsident Nicolas Maduro har brugt nummeret i sin ugentlige tv-udsendelse i søndags.

Her var 'Despacito' lavet om til en form for kampagnejingle for hans omtvistede forfatningsreform.

Remixet af nummeret begynder med: 'For enhed og fred i vores land. Den konstituerende forsamling bevæger sig fremad'.

Præsidenten blev blandt andet set klappe i takt til nummeret, som nogle af hans støtter havde skrevet en ny tekst til, mens publikum dansede, og præsidenten sagde, han kun 'søgte at forene landet'.

En politisk erklæring, som også den anden halvdel bag 'Despacito', musikeren Daddy Yankee, reagerede på i aftes.

- Hans diktatoriske regime er en hån, ikke kun for mine venezuelanske brødre, men for hele verden. Med denne forbryderiske marketingplan, vil du kun fremhæve dens fascistiske ideal, som har dræbt hundredvis af helte og mere end 2000 sårede, skrev han på Instagram.

I de seneste måneder har der været flere voldelige protester i Venezuela.

Venezuelas socialistiske præsident, Nicolas Maduro, vil oprette en ny nationalforsamling. Den nye forsamling skal ifølge præsidenten have beføjelse til at lave en ny forfatning for det kriseplagede land.

Kritikere siger, at han forsøger at cementere et diktatur, mens præsidenten hævder, at det er den eneste måde at bringe fred tilbage til den opdelte nation.

Protesterne mod præsident Maduro begyndte i april og har hidtil kostet flere end 100 mennesker livet og såret tusindvis.

Protesterne opstod, efter præsidenten havde offentliggjort sin plan for en ny lovgivende forsamling.

Luis Fonsi og Daddy Yankees opdateringer på både Instagram og Facebook har fået flere hundrede tusinde tilkendegivelser.

- På intet tidspunkt er jeg blevet hørt, og jeg har ikke givet tilladelse til brug af 'Despacito' med henblik på politik og slet ikke midt i den beklagelig situation i et land, som jeg elsker så meget som Venezuela, siger Luis Fonsi videre på Instragram.

Facebook
Twitter