Det må du ikke gå glip af i dag: Mor og søn brillerer med skønne jazzklassikere

Hver dag giver en af P8 Jazz-værterne deres bud på, hvad du bør høre under Copenhagen Jazz Festival

En af Danmarks dygtigste saxofonister, Christina Von Bülow, skal i dag spille i København i dag samme med sin søn Pelle von Bülow. (Foto: Malin Annie Jansson/maanelja © Malin Annie Jansson/maanelja)

Copenhagen Jazz Festival er over os, så er du i hovedstaden, er der god grund til at komme ud og høre noget lækkert musik.

Her anbefaler Fimmer Engel, der er vært og redaktør på P8 Jazz, dagens bedste koncerter. Og er du ikke i København må du ikke snyde dig selv for at lytte til kunstnerne derhjemme.

Dagens koncertanbefaler er Fimmer Engel, der er redaktør og vært på P8 Jazz.

Christina von Bülow, Pelle von Bülow og Daniel Franck

- Hun er en jazzsaxofonist, som spiller jazzstandards på en spændende og stærk måde. Det er altid fantastisk at høre hende, og jeg skal altid lige have et skud von Bülow under jazzfestivalen.

- Jeg synes, at jazzklassikere kan spilles så kedeligt, men med Christina von Bülow, har jeg altid lyst til at høre mere. Hun er dejlig nærværende og vedkommende med sit instrument og så skal hun spille med sin søn Pelle, som jeg aldrig har hørt før, siger Fimmer Engel.

De spiller på Bartof Café kl. 14 - hør Christina von Bülow her:

0:00

JAZZnu: Allin Bang

- Allin Bang er en spændende og original pianist, der desværre også har været alt for lidt i rampelyset, efter min mening. Hans klaverspil er intenst og smukt, en pianist der udtrykker på bedste vis både sine indre engle og dæmoner.

- Allin har været væk fra jazzscenen i nogle år, for at arbejde som gourmetkok, men nu er han stærkt tilbage og jeg er spændt på, hvad han præsenterer til koncerten i dag, siger Fimmer Engel.

Allin Bang spiller i Westmarket kl. 16.

Mark Solborg Hopscotch meets Crisco 3 Copenhagen JazzFestival 2012 (© Raphael Solholm)

Kravl ned i kødbyen – uden planer!

- Hvis du vil have en helt speciel musikoplevelse, skal du gå på opdagelse i Kødbyen. Menukortet på de tre scener spænder over hele jazzspektret fra meget eksperimenterende til mainstream jazz.

- Under festivalen kan man sagtens bruge en hel dag dernede, hvor man bare går fra den ene koncert til den næste. Så er det helt sikkert at du får en på opleveren. Jeg synes ofte, at jeg får de bedste jazzoplevelser på de små scener. Det er der, hvor jeg virkelig kan mærke musikken, siger Fimmer Engel.

Hold øje med koncerterne på 5e, KB 18 og H15.

Facebook
Twitter