Det må du ikke gå glip af: Udfordrende trio stryger dig også med hårene

Hver dag giver en af P8 Jazz-værterne deres bud på, hvad du bør høre under Copenhagen Jazz Festival

Trioen Jakob Bro/Joey Baron/Thomas Morgan spiller på Copenhagen Jazz Festival i dag.

Copenhagen Jazz Festival er over os, så er du i hovedstaden, er der god grund til at komme ud og høre noget lækkert musik.

Her anbefaler Jonas Visti, der er vært på P8 Jazz, dagens bedste koncerter.

Og er du ikke i København må du ikke snyde dig selv for at lytte til kunstnerne derhjemme.

Jakob Bro/Joey Baron/ Thomas Morgan

- En af fanebærerne indenfor den nordiske jazz, guitarist Jakob Bro, har altid gang i nogle spændende ting. Det kommer både udtryk i form af hans trilogi med 'Balladeering', 'Time' og 'December Song', men bestemt også på hans seneste udgivelser.

- Jeg så selvsamme konstellation på Jazzhouse sidste år, hvor man både blev strøget med håret, men også blev tvunget til at tage stilling til nogle ikke så oplagte valg. Det er med andre ord en trio, der kan gå mange veje, og vælger at gøre det.

- Derfor synes jeg du skal gøre dig selv den tjeneste at tjekke denne dansk/amerikanske trio ud, siger Jonas Visti.

Kender du ikke trioens musik endnu, kan du lytte her:

0:00

De spiller på Jazzhus Montmartre klokken 20.

I Think You’re Awsome

- Er du til højtbelagt indie-jazz, så må du ikke snyde dig selv for gruppen I Think You’re Awsome. De er i sandhed er nogle rigtige P8 Jazz-darlings - og med god grund.

- Med den århusianske bassist Jens Mikkel Madsen i front, spiller gruppen en organisk form for instrumental, tranceskabende og nysgerrig musik, der ikke lige umiddelbart altid er til at sætte i bås. Musikken trækker både på ting fra rock, country, jazz, pop og indie og en masse midt imellem.

- Jeg har virkelig store forventninger til denne her koncert, som får varme anbefalinger fra mig, siger Jonas Visti.

De spiller på Mellemrummet klokken 21.

Lord Akton-albumrelease

- Carsten Meinert Kvartet udgav i 1968 den legendariske plade ’To You’, og opnåede hurtigt kultstatus blandt jazzhoveder – både i ind og udland. Nu udgiver den unge talentfulde producer Lord Akton et rework af pladen, som jeg har set frem til at høre i lang tid.

- Jeg kan godt lide når folk tage chancer, og det har Akton i den grad gjort i forhold til hvor respekteret en plade det er at lave om på.

- Carsten Meinert medvirker sågar selv på pladen, som han ved flere lejligheder har udtalt flere rosende ord om, siger Jonas Visti.

Han spiller i Palm Spree – Stefansgade 10 kl. 19.

Facebook
Twitter