Diskokugler til morgenkaffen: Rave dig morgenfrisk før du tager på job

Den stod på tung bas og diskolys til kaffen, da der blev danset igennem til morgen-rave på Teater Grob.

Gruppen 'Renegade Runners' bød på kaffe og dans inden arbejde, til morgen-rave på Teater Grob onsdag. (Foto: Sarah Skov Jørgensen © DR)

Blå, lilla, røde og gule lys. En diskokugle tegner halvfemserprikker på væggene fra sit hjørne, mens en tung bas vibrerer i gulvet og folk danser løs.

De store ruder ud til gaden er skærmet af for dagen, så lyset kun er farvet af disko og neon i det lille proppede lokale.

Det ligner en natklub, men det er det ikke. Det er Teater Grob på Nørrebro, klokken er 7.30 en onsdag morgen og vi er til morgen-rave fest.

Folk køler af efter heftig morgendans til 'Rise and Shine' på Teater Grob. (Foto: Sarah Skov Jørgensen © DR)

Dansekugler

Før festen begynder, må man stå i kulden og vente på Nørrebrogade. Der er løs snak og forventningssummen fra klyngerne af de først ankomne gæster til morgendans-arrangementet 'Rise and Shine'.

Teater Grobs døre åbnes og musikken fra lokalet blander sig med lyden af busser og biler fyldt med folk, der er på vej på arbejde og i skole.

I døren står to arrangørpiger med sølvsole tegnet på kinderne og klistrer små forskelligfarvede pomponer på folk, når de går ind i lokalet. De kalder dem for dansekugler, men de farverige garnknopper falder hurtigt af tøjet når man bevæger sig.

Kaffe og diskodans

En varm duft af kaffe fylder det lille lokale, og et hidsigt gult neonlys fra en firkantet industrilampe tegner garderoben skarpt op.

Efter skramlen med jakker og tasker, dasker nogle direkte hen til kaffebaren, mens andre nærmest styrter ud på dansegulvet, for med det samme at give sig hen til beats leveret af Rosa Lux og Ras Money bag pulten.

Som luften tynges ned af opbrugt deodorant beslutter flere sig for at smutte udenfor til en smøg. Men også i morgenkulden står folk i tank tops og danser løs til forundrede blikke fra busstoppestedet.

Ligesom en bytur

- Det er fuldstændigt som om, man har været i byen hele natten, siger en ung fyr med sporadiske skægstubbe, mens han tænder en cigaret.

Hans veninde nikker enigt og kaster sig ned på nogle sorte hynder, der er placeret foran teatrets ruder. Hun påpeger, at ligesom i byen er nogle også mere friske end andre her.

- Skide god dj, råber en eller anden i ly af et ton cyklister, der drøner forbi med morgentrafikken.

Fest uden alkohol

Indenfor er luften tykkere end før og stemningen løssluppen.

Det er Nørrebros spidser, der danser - iført mere eller mindre ironiske guldgamacher, joggingtøj, ikke-matchende sokker, de bedste sweatre fra folkeskolens glemmekasse og huer, der ligner en slags strikkalotter.

De hopper til 'Jump Around' af House of Pain med drivvådt svedigt hår, og nogle unge mænd underholder hinanden ved at klistre dansekugler på deres næser.

Rusen er kun skabt af koffein og god stemning. For festen er helt uden alkohol. Det fortæller Maia Kahkle fra arrangørgruppen 'Renegade Runners'.

- Det er lidt ærgerligt, at man ofte kun danser når man har fået en del øl indenbords og det er sent om aftenen. Kroppen har i virkeligheden brug for det tidligt om morgenen og det er også meget sjovere end at gå til spinning, synes jeg personligt, siger hun.

Folk køler af efter heftig morgendans til 'Rise and Shine' på Teater Grob. (Foto: Sarah Skov Jørgensen © DR)

En speciel og særlig oplevelse

Hun håber og tror på, at Rise and Shine-arrangementet kommer til at ske igen, men dog ikke regelmæssigt. Det skal nemlig stadig være en speciel og særlig oplevelse, som folk kan se frem til.

Det lader da også til at festen er en succes for indenfor er der helt proppet, og en kø begynder at forme sig på brostenene udenfor.

- Det er faktisk bedre at stå udenfor og danse, siger en pige i joggingbukser, mens Salt N Pepa's storhit 'Push It' spiller i baggrunden.

Men inden længe tropper politiet op for naboerne har klaget over larmen og dørene må lukkes i. Festen fortsætter dog bare indenfor i mere sammenpresset format, for folk strømmer stadig til.

- Nå skal vi ind og rocke lidt igen, siger pigen fra før til sin veninde, mens hun skodder sin cigaret.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk