Disse bands bør du holde øje med: Tre danske musiktalenter kåret på Smukfest

Sherpa, Rest In Beats og Moody er kåret som vindere af Karrierekanonen på Smukfest i Skanderborg.

Moody (tv.), Sherpa (mf.) og Rest In Beats (th.) er de tre vindere af Karrierekanonen 2017. (© PR)

Du kender dem med garanti ikke i øjeblikket, men det er der stor mulighed for, at du kommer til.

Tre danske bands, der endnu har gennembruddet til gode, er nemlig i dag kåret som vindere af Karrierekanonen, som er en talentudviklingskonkurrence for ny dansk musik.

Det offentliggjorde juryen, som består af bl.a. radioværter og folk fra musikbranchen, her til eftermiddag på Smukfests første festivaldag i Skanderborg.

De tre vindere er Sherpa, Rest In Beats og Moody.

Sherpa kan spille på de store scener

Sherpa består af Carsten Sherpa og Torre Nissen, som blandt andet står bag det engelsksprogede elektroniske popnummer ’Fornever’.

Juryen begrunder valget med, at gruppen har potentialet til at kunne på de helt store scener.

- I Sherpa ser vi en stjerne af en forsanger i front, som både er modig og mystisk og som vil kunne forløse de helt store sange på de helt store scener.

Rest In Beats går egne veje

Rezwan Farmi og Sebastian Rønde Thielke er de to bag bandet Rest In Beats. De synger derimod på dansk – bl.a. på nummeret ’Fugle kan dø’.

- Rest in Beats går deres helt egne veje og kommer til at kunne gå langt både på indspilninger og live med det kæmpe vokale og kompositoriske talent de besidder, lyder det fra juryen.

Moody inspirerer en generation

Moody, som består af Josefine Moody Øland, har indspillet elektro-r’n’b-nummeret ’This Is For U’, som kan minde lidt om engelske FKA Twig.

- Moody har potentialet til at blive en af de popstjerner, som rykker ved grænserne, følelser og inspirerer en generation, lyder det fra juryen.

Du kan læse mere om Karrierekanonen her.

Karrierekanonen

  • Karrierekanonen er et samarbejde mellem DR, Smukfest og Bandakademiet, hvor man hvert år udvælger bands, som fortjener et skub mod en vedvarende karriere inden for musik.

  • Blandt 12 udvalgte bands kåres tre vindere, som får et længere talentforløb. Desuden får de plads på Smukfest koncertprogram, når de har et musikrepertoire klar.

  • Flere kendte bands har tidligere vundet konkurrencen – bl.a. Katinka (2015), The Minds of 99 (2013), Marie Key (2005), Magtens Korridorer (2005)

Facebook
Twitter