DR Big Band udgiver album med Stones-legende

Charlie Watts, der spiller trommer i The Rolling Stones, spillede i 2010 trommer med DR Big Band. Koncerten udkommer nu som cd.

75-årige Charlie Watts har sideløbende med karrieren i The Rolling Stones arbejdet på flere forskellige jazz-projekter. (Foto: Luke MaCGregor © Scanpix)

Inden Charlie Watts blev kendt som trommeslager i det verdenskendte band The Rolling Stones, boede han et par måneder i Danmark i begyndelsen af 1960’erne.

Det var en god tid med en masse jazz, hvilket Charlie Watts talte med sin gode kollega Gerard Presencer om, da de to talte i telefon sammen en dag i 2009.

Gerard Presencer, der er britisk trompetist, var netop blevet optaget i DR’s Big Band, hvilket fik de to musikere, der gennem årene har spillet sammen mange gange, til at tale om Danmark.

- Og så fik jeg ideen til at vende tilbage til hans jazzdage, siger Gerard Presencer.

Trompetist i DR Big Band, Gerard Presencer, har arrangeret og efterfølgende produceret samtlige syv numre på den kommende plade ’Charlie Watts meets the Danish Radio Big Band'.

Han spurgte sin daværende chef, om et samarbejde mellem Watts og bigbandet kunne komme i stand. Det kunne det, og den var Charlie Watts også med på.

Watts vil skabe musik med andre

I oktober 2010 kom trommeslageren til Danmark og gik sammen med bigbandet på scenen i DR’s dengang helt nye koncertsal i København. Sammen fortolkede de blandt andet en række Stones-numre, nyere numre fra Charlie Watts samt nummeret 'Faction', der er skrevet af Gerard Presencer med inspiration fra Stones-nummeret 'Satisfaction'.

Lige siden koncerten, der blev sendt på DR, har Gerard Presencer ønsket at få musikken endnu længere ud – i form af en plade. Og det ønske er nu gået i opfyldelse.

Pladen udkommer 21. april, skriver pladeselskabet Impulse i en pressemeddelelse.

- Det var virkelig en fornøjelse at arbejde sammen med ham igen, siger Gerard Presencer, der har spillet med Watts i adskillige ensembler over de seneste tyve år.

- Han går meget op i at skabe musik med andre mennesker. Han kan ikke lide den her kendisdel af musikken, og sådan har vi det også i bigbandet.

Øvede i fire dage inden koncerten

Rent musikalsk befinder Watts sig med Rolling Stones i en meget anderledes verden, konstaterer Gerard Presencer om rocklegenden. Men den verden kan sagtens kombineres med trompeter, tromboner, saxofoner og kontrabass, mener han.

- Jeg ville fejre hans musik sammen med bigbandets uden at ændre hans stil, siger han.

Forud for koncerten øvede orkestret og Watts sammen i fire dage. Hvilket er lang tid for DR’s Big Band, siger trompetisten og griner.

Og koncerten gik godt. Men det er ikke altid en forudsætning for, at optagelserne af den lyder godt. Men det var ikke desto mindre tilfældet med optagelsen fra 2010.

- Vi havde en virkelig god fornemmelse på scenen, og musikken blev fanget virkelig godt på optagelserne. Så jeg vidste, at hvis jeg arbejdede meget med at producere albummet, ville det blive et godt live-album, siger Gerard Presencer, hvis favoritnummer på den kommende plade er ’Paint it Black’.

- Det er meget smukt, læg især mærke til guitarspillet, siger han.

’Charlie Watts meets the Danish Radio Big Band’ udkommer 21. April 2017.

Facebook
Twitter