DR-generaldirektør om Eurovisions økonomirod: Ærgerligt for København

Der er ikke længere en tvist mellem parterne, siger en fortrøstningsfuld generaldirektør for DR.

DR's generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, ærgrer sig over, at store præstationer forsvinder i diskussion om økonomien.

Det var et fantastisk Melodi Grandprix, som kommer både København og Danmark til gode.

Sådan siger DR's generaldirektør Maria Rørbye Rønn, der ærgrer sig over, at diskussioner om økonomi overskygger store præstationer.

- Vi fik en fantastisk Eurovision Song Contest her i maj måned, hvor alle parter har ydet en kraftpræstation for at kunne levere det, vi leverede. Det er ærgerligt på Københavns vegne, at vi nu har den her diskussion, men jeg har fuld tillid til, at det økonomiske mellemværende bliver løst, siger hun.

DR er havnet i et stormvejr, efter at organisationen Wonderful Copenhagen mandag fremlagde en redegørelse, som afslører et gigantunderskud på 58 millioner kroner fra den store glitterfest.

Professionelle parter står bag

Wonderful Copenhagen retter i redegørelsen en kritik mod DR for flere gange at skrue op for ambitionerne under ombygningen af B&W-hallerne på Refshaleøen og dermed få udgifterne på himmelflugt.

Men generaldirektøren finder mellemregningerne irrelevante, fordi der ikke længere er en tvist mellem parterne. Hun forklarer, at ansvaret lå klart i en skriftlig kontrakt fra begyndelsen, og at der allerede er indgået en ny aftale.

- Det er to professionelle parter, der har indgået den her aftale. Det er DR, og det er Hovedstaden. Og nu er vi enige om, hvordan det endelige afsluttende mellemværende i den her sag skal se ud, og det er der indgået en aftale om den 31. juli, siger Maria Rørbye Rønn.

Stiller positivt op til undersøgelse

Mens DR havde ansvaret for selve afviklingen af tre tv-shows, så stod Københavns Kommune, Region Hovedstaden, ejendomsselskabet REDA og Wonderful Copenhagen bag produktionsselskabet.

- Jeg har jo også et ansvar for at forvalte licensmidlerne på forsvarlig vis. Men jeg er fortrøstningsfuld, siger DR's generaldirektør.

Venstre har tidligere krævet en uvildig undersøgelse af budgetoverskridelsen af Rigsrevisionen.

- Hvis man beslutter, at Rigsrevisionen skal undersøge hele det her forløb, så stiller vi selvfølgelig positivt op, og for os ligger der en fuldstændig klar aftale, som vi forholder os til, siger Maria Rørbye Rønn.

Tre gange så dyrt

Regningen for Eurovision blev 77,4 millioner kroner dyrere end budgetteret.

Man havde oprindeligt budgetteret med 34,6 millioner kroner, men arrangementet kom til at koste 112 millioner. Dermed blev regningen mere end tre gange så dyr som forventet.

Men fordi arrangørerne allerede har kastet ekstra penge i projektet, slutter festen med ubetalte regninger for i alt 58 millioner kroner.