DR SymfoniOrkestret udnævner ny chefdirigent

Den italienske dirigent Fabio Luisi er DRs nye chefdirigent. - Et match made in heaven, kalder anmelder ansættelsen af den nye dirigent.

Den italienske dirigent Fabio Luisi bliver DR Symfoniorkestrets næste chefdirigent efter den tidligere chefdirigent Rafael Frübeck de Burgos.

Fabio Luisi er også tilknyttet Zürich Operaen, hvor han er chefdirigent og New Yorks Metropolitan Opera, hvor han er førstedirigent.

Ifølge anmelder ved Berlingske, Søren Schauser, er Fabio Luisi den "perfekte chefdirigent for orkestret".

- Det er et match made in heaven. Mange orkestre er tilbøjelige til enten at vælge meget unge fyre som chefdirigerent eller nogle gamle ronkedorer med en masse erfaring. Fabio Luisi ligger præcist midt i. Han har en ung mands udstråling, men en gammel mands erfaring, siger Søren Schauser til DR Kultur.

- En kæmpe glæde

Også DR SymfoniOrkestrets chef, Kim Bohr, er begejstret for ansættelsen af 55-årige Fabio Luisi, der er ensat på en treårig kontrakt.

- Hans vilje til at arbejde med de dybeste lag i musikken og få de smukkeste og mest nuancerede udtryk frem er virkelig blandt de sjældne. Jeg er meget stolt og meget, meget glad på orkestrets vegne, udtaler Kim Bohr i en pressemeddelelse.

Fabio Luisi selv glæder sig også til samarbejdet.

- Jeg er meget stolt af at blive valgt som chefdirigent for DR SymfoniOrkestret. Jeg har holdt af orkestret siden det allerførste øjeblik, hvor vi arbejdede sammen i 2010, og udsigten til at skulle beskæftige mig intensivt med disse skønne musikere i de kommende år er for mig en kæmpe glæde, udtaler han i en pressemeddelelse.

Fabio Luisi er Grammy-vinder

Fabio Luisi bliver chefdirigent for DR SymfoniOrkestret fra 2017-2010, men hans tilknytning til orkestret bliver støt stigende frem mod 2017. Ifølge Kim Bohr starter kontrakten først i 2017, da Fabio Luisis kalender er for fyldt indtil da.

Fabio Luisi har tidligere været chefdirigent for Wiener Symfonikerne og for Dresdens Statskapel, ligesom han har modtaget en Grammy for sine Wagner-opførelser på Metropolitan Operaen.

Se et interview med Fabio Luisi øverst i artiklen.