DR-vært om Grammy-nomineringer til Lukas Graham: Det er fanden fløjteme ikke tit det sker

Lukas Graham er blevet nomineret i tre Grammy-kategorierne - blandt andet bedste udgivelse. Men bandet er oppe mod et hårdt felt, vurderer radiovært.

Lukas Graham har tidligere været til flere andre prisshows. Blandt andet MTV Video Music Awards i New York. (Foto: Eduardo Muñoz © Scanpix)

Medlemmerne i det danske band Lukas Graham står i en helt unik position, når Grammy-uddelingen finder sted i USA 12. februar 2017.

Bandet har nemlig mulig for at kunne tage hele tre grammystatuetter med sig hjem for nummeret ’7 Years’ i kategorierne Record of the Year, Song of the Year og Best Pop Duo/Group Performance.

Og det er en sjældenhed, at et dansk band er blevet nomineret i så mange og netop disse kategorier, fortæller Henrik Milling, der er musikjournalist i DR.

- Ved kategorier som Record of the Year er vi oppe i noget, hvor man spærrer øjnene op og siger wow. Det er fanden fløjteme ikke tit, at det sker for en dansker, siger Henrik Milling.

Milling: Lukas Graham er en outsider

I kategorien Record of the Year er bandet oppe mod de helt store, som Adeles ’Hello’, Beyoncés ’Formation’, Rihanna og Drake med sangen ’Work’ og Twenty One Pilots sang ’Stressed Out’.

Derfor mener Henrik Milling også, at det er et hårde konkurrenter, som Christiania-bandet konkurrerer med.

- Lukas Graham er en outsider. Den eneste force er, at der ikke er mange andre sange, der så smukt som i ’7 Years’ fortæller om et helt liv på tre minutter og 40 sekunder. Det er en fantastisk historie, som alle kan forholde sig til, siger han og vurderer, at bandet vil have størst chancer i kategorien Song of the Year.

Lukas Graham er ikke det eneste danske islæt blandt de nominerede. Metallicas trommeslager Lars Ulrich er sammen med bandets forsanger, James Hetfield, nomineret til Best Rock Song for nummeret ’Hardwired’.