Drømmesangen blev til virkelighed: Nu udgiver producerpar bag Lukas Graham selv musik

De har blandt andet produceret Lukas Grahams sidste album. Nu udgiver de to producere bag deres egen musik - og denne uge er de P3's Uundgåelige.

Duoen Future Animals består af Stefan Forrest og Morten Ristorp.

De har produceret sange for andre kunstnere, som du garanteret går og synger med på.

Nu har de selv lavet en sang, som du muligvis også må overgive dig til.

Stefan Forrest og Morten Ristorp, bedre kendt som Don Stefano og Rissi, har under navnet Future Animals produceret sange for en lang række af kunstnere - herunder Patrick Dorgan, Top Gunn og ikke mindst Lukas Graham, hvis seneste album de producerede.

Frontmand Lukas Forchhammer fra bandet Lukas Graham på scenen under sidste års Northside Festival. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Men det viser sig, at de to mænd ikke kun skal producere for andre - de har nemlig skabt deres eget band med Stefan Forrest som forsanger.

I denne uge er deres første single 'Ask For It' P3's Uundgåelige.

Hvordan duoen gik fra producere til artister er faktisk ret tilfældigt. Det fortalte de i fredagens udgave af 'Lågsus' på P3.

Big John ville have mere

De skulle egentlig bare mødes med 'en kæmpe pladeselskabsmand', som de to producere skulle give nogle sange til.

Hvis du er i tvivl om, hvad der definerer en 'kæmpe pladeselskabsmand', så er det nogenlunde sådan her: Manden, de skulle mødes med, der hedder John, tager imod sange fra sangskrivere som Don Stefano og Rissi, og giver dem så videre til kunstnere som Beyoncé, Rihanna, Jay - samt Lana Del Rey.

Så de var meget nervøse til mødet.

- Vi kommer godt ned i skuffen og når til 'Ask For It', fortæller de i 'Lågsus'.

Det er Stefan Forrest, der nynner noget på demoen. Der er ikke engang en tekst endnu. Men det vækker alligevel opsigt hos den store John.

- Han siger: 'Hvad er det for noget? Hvem er det, der synger?' Han sidder der den kæmpe mand, og vi er mega nervøse, og så elsker han den sang åbenbart.

Store John hører sangen på repeat og bliver efter lidt tid nærmest hidsig.

- Hvem er det, der synger den? Hvorfor er der ingen, der vil sige, hvem det er, der synger den?, spørger han frustreret.

Og så måtte de jo gå til bekendelse. Fra det øjeblik ændrer spillet sig fuldstændigt, og det handler ikke længere om at være producere - men om at være artister og være både tekst og vokal.

Musikredaktør på P3, Mathias Buch Jensen, er også ret begejstret for denne uges Uundgåelige.

- Debutanterne vender tingene lidt på hovedet ved ikke at have et klassisk omkvæd, men i stedet overlade den slags til et fængende instrumental-stykke, der sætter sig fast, siger han om det nye nummer.

0:00

Sangene er en drøm - bogstavelig talt

Det er et helt nyt eventyr, som de to mænd er på vej ud i. Og de kan godt mærke, at det er noget andet, når de selv lægger ansigt til sangene.

- Det er spændende og meget mere angstprovokerende, end jeg lige havde troet, at det ville være. Vi har stået lidt i skyggen af andre, fortæller de.

På trods af den nye tilværelse er det alligevel ikke så lidt erfaring, de kan trække på. De har lavet utallige af hits - men hvordan gør man egentlig det? Det ville værterne på 'Lågsus' gerne indvies i.

Og de fik nok et lidt andet svar, end de havde regnet med.

- Nogle gange så drømmer jeg dem, fortæller Stefan Forrest overraskende.

- Jeg ligger og sover, og så har jeg en tilbagevendende drøm, hvor jeg står ude på en mark til en form for udendørs festival. Jeg står og kigger op på en scene, og så spiller The Beatles en eller anden sang. Så vågner jeg op med den her sang på hovedet og finder så ud af, at det er ikke en sang, fortæller han.

Sangen findes ikke. Kun i hans hoved. I starten lod han det passere - men ikke længere.

- Jeg går hen til klaveret helt træt og har bare lyst til at sove, og så prøver jeg at gengive, hvad jeg kan huske af den.

Du har sikkert sunget lidt med på nogle af disse drømmesange, som blandt andet inkluderer omkvædet i Lukas Grahams megahit 'Drunk In the Morning'.

Ja. Godmorgen.

Indtil videre går det godt

Vejen til succes går derfor blandt andet gennem Stefan Forrets drømme - og den nye single er heller ingen en undtagelse.

I processen fra drøm til virkelighed er nummeret blevet en simpel produktion samtidig med, at det afprøver nye ting.

- Der er ikke meget overflødig fedt på ’Ask For It’, der med Don Stefanos soulede vokal, funky trommer og kæk koklokke er en simpel og effektfuld Uundgåelig, mener Mathias Buch Jensen, der er musikredaktør på P3.

Sangen spreder ifølge Mathias Buch Jensen mere end bare god lyd ud gennem højttalerne.

- ’Ask For It’ er lige så meget en stemning som en sang, og du går ikke galt her, hvis du i forvejen har det rart med musik fra for eksempel Phlake og Lukas Graham.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter