Du kan ikke give musik i julegave, for alle streamer. Jo, du kan så!

Selvom alle hører musik via nettet, kan der stadig komme musik i julegaverne. Få inspiration her

Du kender det sikkert: for få år siden kunne du forkæle din familie og venner med cd-gaver med deres yndlingsbands.

Så kom streamingtjenesterne som Spotify og iTunes, og nu har alle næsten al musik til rådighed hele tiden. Så du kan ikke længere give nogen musik i julegave.

Men jo, bare rolig, cd’ens nedtur betyder faktisk ikke, at du ikke kan give gode musikalske gaver. Du skal bare være lidt kreativ.

Her er fem bud, du kan lade dig inspirere af.

Det kan godt være, at streaming har sejret over cd’en, men lp’en lever i bedste velgående. Faktisk er salget det højeste i 25 år.

- Jeg lytter til vinyler af en simpel grund: det lyder bare bedre end de komprimerede cd'er og streamingtjenester. Og det at sidde med et 30 x 30 cm kunstværk er bare meget anderledes end et billede på en skærm, har en lytter for eksempel for nylig fortalt i Morgenbeatet på P6 Beat.

0:00

Så hvis du savner at give fysiske musikgaver, er det den oplagte erstatning – og hvis modtageren ikke har en vinylsamling, kan du starte med at forære hende en pladespiller!

Har du den store tegnebog fremme, er boksen ’Black Box Vinyl Edition’ med eviggrønne Gasolin’ lige udkommet. Den indeholder syv studiealbum, et live-album, singlen ’Silky Sally’ samt fotos og tekster om bandet.

En nem måde at udtrykke sin musikbegejstring er at iklæde sig en band-t-shirt. Og hvis du dykker ned i merchandise-området, er der masser af spændende gavemuligheder.

Ofte støtter man endda musikerne direkte på denne måde.

0:00

Kongerne af originale musikrelaterede produkter er franske Daft Punk, der har en uforlignelig sans for at kombinere deres ikoniske logo med overraskende påfund.

I deres webshop kan man således blandt andet købe en yoyo, et skateboard, ringe, frisbees og et sæt julekugler, formet som deres signaturagtige robothjelme.

Unikke gaver er jo altid i høj kurs, og derfor er oplevelsespakker i form af koncert- og festivalbilletter oplagte at give til dine nærmeste.

2018 byder på masser af koncerter med store navne. Også en del, der endnu ikke er udsolgt. Du kan for eksempel give billetter til Lady Gaga, Roger Waters, Katy Perry, Marilyn Manson og Guns ’N Roses i byer som København, Aarhus, Odense og Herning.

0:00

Og så er de fleste af næste års festivaler begyndt at annoncere nye til plakaten, så hvorfor ikke putte en billet til eksempelvis Haven Festival, NorthSide, Tinderbox, Heartland Festival eller Roskilde Festival i den virtuelle indkøbskurv?

Smukfest? Den er allerede udsolgt.

Uanset hvilken streamingtjeneste, du bruger, kan du vælge mellem millionvis af numre.

Hvad der til gengæld kan gøre en forskel for din oplevelse er det rette udstyr, for eksempel et sæt ordentlige hørebøffer.

Det grundlæggende valg er selvfølgelig mellem earplugs og hørebøffer. Men derudover skal du for eksempel være opmærksom på, om de skal være sammenfoldelige, trådløse, skal kunne modtage telefonopkald, om de skal bruges derhjemme, ved computeren eller på farten.

Vær også opmærksom på specialfeatures. Nogen hovedtelefoner har eksempelvis støjreducerende teknologi, der kan blokere lyde udefra – hvilket kan være en fordel i åbne kontorlandskaber.

En af de bedste måder at komme tættere på sin yndlingskunstner er at nedsænke kroppen i lænestolen med en bog, og derfor er musiklitteratur en oplagt julegave.

Find ud af, om modtageren er mest til bøger om bestemte perioder – for eksempel Jens Jam Rasmussens ’1967 – kærlighedens sommer’ om hippiebevægelsen og dens musik.

Eller om hun er mere til nærgående og personlige biografier, som Michael Falchs ungdomserindringer ’Til grænsen’, hvor den folkekære sanger og sangskriver blotlægger sin omtumlede barn- og ungdom.

0:00