Efter to års massiv succes: Dansk popduo har brug for et pusterum

Efter to hektiske år med koncerter, pladeudgivelser og prisregn er det tid til ferie for danske Phlake.

(Foto: Sony Music)

Der har været fart på. Sådan kan man nok bedste beskrive de seneste to år for danske Phlake.

Siden debuten i 2015 er det kun gået én vej for Mads Bo Iversen og Jonathan Elkær, der sammen udgør den danske hitduo - og det er op.

Med hits på stribe, massiv prisregn, massevis af koncerter i hele landet - blandt andre åbningen af Orange Scene på årets Roskilde Festival - og to albumudgivelser er duoen bestemt ikke kommet sovende til succesen.

Men nu har Phlake brug for et pusterum.

- Vi har jo været konstant i gang lige siden vi udgav vores første plade for to år siden, men nu kommer der en mindre pause, fortæller forsanger Mads Bo Iversen.

Gruppen har valgt at tage tid ud i kalenderen og skære ned på mængden af koncerter indtil sommeren næste år, for med egne ord at 'finde sig selv'.

- Siden starten har der hele tiden været noget at så frem til. Hver gang vi har afsluttet en turne eller færdiggjort en plade, så har der været et nyt mål at sigte imod. Det her er første gang i to år, at vi har besluttet os for, at der gerne må være lidt uvished om fremtiden, siger Mads Bo Iversen.

Fremtidsplaner er helt åbne

I følge de to hitmagere, der blandt andet har hittet stort med numre som 'Angel Zoo' og 'Pregnant, står fremtiden helt åben, når det kommer til bandets videre musikalske færd. Derfor vil de heller ikke love, at der nødvendigvis er et tredje album i sigte.

- Lige nu, aner vi ikke, hvad der skal ske. Der er fuldstændigt frit slag og alt er i realiteten muligt, siger Mads Bo Iversen.

- Det kan også være, der går nogle år, før der kommer noget nyt musik. Det er helt ærligt ingen af os, der ved, hvad der skal ske.

Gruppens anden plade 'Weird Invitations', der kom på gaden for et par måneder siden, blev til alt i mens gruppen rejste rundt i både ind- og udland med deres musik. Denne gang har duoen besluttet sig for at drosle ned på koncert-fronten og istedet hellige sig arbejdet med, at finde deres nye lyd.

- Man er hele tiden nødt til at gå i studiet og genopfinde sig selv, så man kan blive ved med at være nye og friske. Vi har en klar intention om at udvikle os musikalsk hele tiden, men hvis man ikke trækker stikket engang imellem, så er der ikke nok tid til at gå ordentligt ind i den kreative fase, forklarer Jonathan Elkær.

- Efter vores første plade, havde vi en klar intention om, at 'nu skulle vi fandme lave en opfølger så hurtigt som muligt'. Den her gang, har vi brug for at prøve noget nyt og være lidt mere fri, siger Mads Bo Iversen.

Fik fysisk reaktion ovenpå succesen

Det er dog ikke kun musikken og kreativiteten, der har brug for en pause. De to popsnedkere trænger også selv til et pusterum, efter to år med fuld fart mod stjernehimlen.

- Jeg tror, at vi har brug for tid til at finde ind til, hvor vi er i vores liv, lige nu, siger Mads Bo Iversen og fortsætter:

- Jeg kunne mærke, at jeg faktisk nærmest fik en fysisk reaktion, da vi havde spillet vores sidste koncertjob på vores efterårsturne. Det havde bare været et vildt år, og der havde været rigtig mange ting, som vi skulle forholde os til.

Se Phlake spille nummeret 'maybeDOTcom' i 'Moyo Live' på P3.

Derfor har forsanger Mads Bo Iversen besluttet sig for, at det er på tide, at holde noget ferie. Om det bliver i udlandet eller hjemme på sofaen, er ikke så vigtigt. Det handler mest af alt om at få fordøjet de sidste to hektiske og succesfulde år.

- Det har jo været helt vildt. Men nu har jeg bare virkelig brug for at lande, og lige gøre noget andet og være mig selv på en ny måde. Det tror jeg, man er nødt til, for at kunne brygge videre og bringe noget nyt til bordet, slutter han.

Fredag gæstede Phlake programmet 'Moyo Live' på P3. Hvordan det forløb, kan du høre lige her.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk