Ella på 12 spiller i band med 40-årige Bo: - Det handler bare om at gøre det

Bo Rune Madsen forlod Mew og dannede Turbolens med blandt andre 12-årige Ella.

- For mig er det her band et udtryk for, at vi kan få rigtig meget ud af at være åbne overfor folk, som normalt ikke tilhører den kasse, vi selv befinder os i.

Sådan lyder det fra Bo Rune Madsen, der er frontmanden i bandet Turbolens.

Han har samlet i alt ti børn og unge, som han har dannet bandet Turbolens med. De var blandt de bands, der i går aftes spillede til P6 Beat Rocker Koncerthuset - og som dr.dk/kultur fik en snak med backstage.

Et af børnene i bandet er Ella Nørholm på 12 år. Hun er en del af bandets kor "Mullerne" og har en helt central rolle i Turbolens’ nyt nummer ’Farver’, som udkommer næste uge.

Men hvem bestemmer egentlig i Turbolens?

Den voksne bestemmer mest

- Det er kun Bo, der skriver numrene, lyder det fra Ella, hvorefter Bo Rune Madsen hopper ind.

- Ja, altså, der er Mullerne, som Ella er en del af, og så er der dem, der spiller instrumenterne. Dem arbejder jeg sammen med for at udforme numrene. Mullerne er så vores superheltekræft, som vi kalder ind til at få tingene til at løfte sig fra Jorden.

0:00

Hvordan er det, Ella?

- Jeg synes, det er rigtig sjovt at prøve at være med i et band, fordi jeg har ikke rigtig prøvet at være med i sådan et band før, som laver numre og som kommer ud med dem. Så jeg synes, det er rigtig spændende og rigtig hyggeligt.

Vil lære af børns umiddelbarhed

Hvad gør det ved numrene, når du laver musik med nogen, der er så meget yngre end dig, Bo?

- Der, hvor jeg var i mit liv, der havde jeg mere lyst til at lære af børnene end at lære børnene noget.

Hvad har du lært af Ella?

- Jeg har lært af Ella, at det bare handler om at gøre det. Når man ikke tænker over det, så kan man helt vildt meget. Du siger bare til Ella: ’Prøv at synge det her’. Og så gør Ella det bare uden at tænke så meget, siger Bo Rune Madsen.

- Vi voksnes hjerner de vokser jo hele tiden, fordi vi tænker jo hele tiden mere og mere, og til sidst kan det være svært at lukke ned for tankerne. Og der er unger bare mere i en umiddelbar tilstand, som er noget vi voksne virkelig godt kunne trænge til.

Du kan se et nummer fra Turbolens' optræden længere oppe i artiklen. Hvis du klikker herunder kan du se hele DR3s sammendrag fra P6 Beat Rocker Koncerthuset:

FacebookTwitter