Emil fra Suspekt: Vigtigt med plads til fejl og forskellighed

Suspekt har hjulpet med at samle 100.000 kroner ind til ny pris, der i dag blev uddelt til organisation for sårbare og udsatte borgere i Aarhus.

Emil 'Orgi-E' Simonsen mener, der skal være plads til forskellighed. (Foto: © TORBEN CHRISTENSEN, Scanpix)

Der skal være plads til forskelle. Det var budskabet, da der i forbindelse med Grøn Koncert 2016 blev samlet penge ind - hele 100.000 kroner - til en ny pris, der skal være med til at indfri Muskelsvindfondens velkendte vision.

'Plads til forskelle'-prisen er blevet til i samarbejde med Grøn Koncert, Hummel og Suspekt.

Suspekt var også selv til stede på Egå Ungdoms-Højskole, da det torsdag eftermiddag blev afsløret, at prisen og de 100.000 kroner går til den aarhusianske organisation Fundamentet, der har fokus på sårbare og udsatte borgere i Aarhus.

Organisationen tilbyder blandt andet gratis psykologhjælp og fysioterapi og en række forløb for udsatte unge.

Fodboldtrøjer for forskellighed

Pengene til prisen kommer blandt andet fra publikums pantdonationer på Grøn Koncert og en 'limited edition' Hummel fodboldtrøje, som Suspekt designede, og som kunne købes sammen med billetten til sidste sommers grønne koncerter.

Trøjerne skulle understrege, at vi alle er 'på samme hold', fortæller Emil 'Orgi-E' Simonsen.

- Fundamentet er seje, fordi de gør plads til forskelle for folk i Aarhus, gør plads til folk, som ikke er så tilpassede. Jeg kan godt lide, når der er 'fejl'. Fejlene er der, hvor vi rykker os. Og det er fedt, at nogle tager initiativ til at tro på, at de her mennesker også har en placering i verden og i byen, siger Emil Simonsen.

Suspekt-drengene Emil 'Orgi-E' Simonsen, Rune Rask og Andreas 'Bai-D' Bai Duelund var til stede, da Steffen Lykke Rasmussen, daglig leder af Fundamentet, fik overrakt 'Plads til forskelle'-prisen.

Alle kan blive glade hvor de er

Han fortæller, hvorfor Suspekt har valgt at indgå i projektet.

- Vi kunne se os selv og vores musik afbilledet i det her projekt. Vi mener ikke, at alle behøver være ens og tænke på samme måde. Der skal være plads til alle, også til folk med handicap, folk der er dygtige, folk, der ikke er dygtige, og folk, der har forskellige hudfarve, siger Emil Simonsen og fortsætter.

- Vi vil gerne hjælpe nogle med at hjælpe andre. Jeg tror på, at alle kan blive glade, hvor de er. Nogle har bare brug for hjælp til det, siger han.

De syv nominerede organisationer og projekter var udvalgt af Suspekt, Muskelsvindfonden og Hummel. Fælles for de nominerede var, at de er med til at nedbryde fordomme, samtidig med at de sætter plads til forskellighed på dagsordenen.