En af verdens bedste kærlighedssange er skrevet til en chimpanse - mener dansk musiker

Den 30-årige sangskriver Bisse har en ret kuriøs sang på sin top-3 over verdens bedste kærlighedssange.

(Foto: Andreas Hüttel)

Dylan, en abe og en af Danmarks bedste sangskrivere.

Den 30-årige sangskriver Bisse, som egentlig hedder Thorbjørn Radisch Bredkjær, kommer vidt omkring i de tre kærlighedssange, der ifølge ham er blandt de absolut bedste i genren.

Herunder forklarer han, hvorfor sangene fra franske Léo Ferré, Bob Dylan og C.V. Jørgensen rangerer så højt på listen.

Bob Dylan: Make You Feel My Love (1997)

- Da min ekskæreste og jeg gik fra hinanden for nogle år siden, skete det i Århus sådan en nat, hvor det regnede, og ved midnat skulle jeg bare hjem. Jeg var meget chokeret over, at det var slut, siger Bisse.

- I toget skulle jeg bare høre et eller andet musik. Jeg havde brug for at komme væk og skulle mærke al min elendighed. Da jeg satte den her på, åbnede det hele sig op, og jeg begyndte bare at græde.

0:00

Léo Ferré: Pepee

- Den her sang er skrevet til hans chimpanse, der hed Pepee, men i første vers får det sådan nogle groteske dimensioner, fordi man kan tro, at det er et menneske, han beskriver, siger Bisse.

- Der ligger et kæmpe drama bag den her historie, for han endte med at blive skilt fra sin kone på grund af chimpansens død. Den blev aflivet, mens Léo Ferré var på tour, og det var hans kone, der gav tilladelse til det.

-Det var noget med, at den var faldet ned fra et træ. Den var lidt gal og kunne finde på hvad som helst, men Léo Ferré ville ikke indse, at der var et problem med aben, for han var så glad for den.

0:00

C.V. Jørgensen: Altmuligmanden (1985)

- Det er en af de bedste danske kærlighedssange, og det er en hans eneste af slagsen. Det er et typisk C.V. Jørgensen-nummer, hvor det aldrig er rosenrødt eller entydigt. Der ligger både en sorg og en glæde i den sang, siger Bisse.

- Det er så rent skrevet med to vers med beskrivelser af en altmuligmand, som er en kvinde, og som er kvinden i hans liv. Det er den der altmuligmand, som jeg drømmer om at møde, eller som jeg allerede har mødt.

0:00
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk