Enige anmeldere: Love Shop imponerer med nyt album

Love Shop er ude med et nyt album ’Kærlighed og Straf’ og ind til videre er der ikke meget uenighed at finde blandt de danske anmeldere, der alle roser det nye album.

Selvom Jens Unmack er det eneste originale bandmedlem der er tilbage i bandet, så er musikken stadig klassisk Love Shop, ifølge danske anmeldere. (Foto: Morten Larsen)

Det populære danske band Love Shop er ude med sit tiende album ved navn 'Kærlighed og Straf.

Og selvom Jens Unmack er det eneste originale bandmedlem der er tilbage, efter Henrik Halls og Hilmer Hassigs dødsfald, er anmelderne enige om, at det stadig giver mening at beholde bandnavnet.

For musikken er nemlig klart Love Shopsk' og derudover også helt bestemt et lyt værd.

Eviggrønpopmusik

Ifølge Gaffas anmelder Jan Ostrup Poulsen er der på bandets tiende album blevet fundet en god balance mellem det guitarbårne og de keybord-tunge melodier.

Han roser desuden Unmack for forsat at løfte Love Shop-arven med 'Kærlighed og Straf' og for at lukke "helt op for den eviggrønne pop".

- Jens Unmack synger med usvigelig klarhed i sin helt egen poesi, der indeholder alle de drømme og savn, som en god popsang nu en gang er lavet af, skriver Jan Ostrup Poulsen og tildeler 'Kærlighed og Straf' fem stjerner ud af seks.

Bedre end 'Skandinavisk Lyst'

Ifølge Politikens anmelder Kim Skotte er det nye album et klassisk Love Shop album, dog med et tvist, det kommer nemlig med en ny og voldsom indfaldsvinkel, som hugger "giftigt og uventet".

- En virkelig skarp kant i produktionen medvirker til at gøre Love Shops tiende album til et af gruppens bedste og i mine ører også klart mere interessant end forgængeren 'Skandinavisk lyst', skriver han og giver topkarakteren seks stjerner.

Det er også en smuk fornemmelse af det danske sprog på det nye album, tilføjet "et stænk anarkistisk syre" der skal fremhæves, som særdeles godt, efter Kim Skottes mening.

Ikke en gentagelse

Også Berlingskes anmelder Michael Charles Gaunt er imponeret over Love Shops nyeste album.

Ifølge ham er albummet en stor bedrift, der lyder som "kulminationen på tre årtiers søgen efter den perfekte dansksprogede popsang".

- Det føles ikke som en gentagelse. Snarere som en naturlig videreførelse. Og - i de bedste stunder - som en ren og skær kulmination, skriver han og kvitterer med fem stjerner.

Sin generations bedste tekstforfatter

Ekstra Bladets anmelder Henrik Queitsch hopper på vognen med de andre begejstrede anmeldere. For ifølge ham formår Unmack med det nye album at mejsle sig selv fast, som sin generations bedste tekstforfatter.

Han tilføjer, at Love Shops nye album føles - for dem der er nogenlunde samme alder som Unmack - som at løbe ind i en gammel ven og "fortsætte samtalen, hvor man slap", men skriver samtidigt også, at musikken er tilgængelig for alle.

Man behøver altså ikke at have fulgt med fra starten og et yngre publikum kan derfor også have glæde af musikken.

- Uanset hvad, er Love Shops sjældne blanding af indre substans og ydre popøre et af den slags bekendtskaber, der aldrig holder op med at give, skriver han og giver det nye album fem stjerner.

Det nye album 'Kærlighed og Straf' udkom den 20. oktober.

Du kan høre Love Shop på dr.dk/musik her:

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk