Er boybandmedlem virkelig den nye David Bowie?

En ny single fra One Direction medlemmet Harry Styles vækker begejstring hos anmeldere og fans. Flere sammenligner nummeret med nogle af de bedste rockballader fra den afdøde David Bowie.

One Direction-medlemmet Harry Styles' (til venstre) nye single giver minder om noget af det bedste musik fra afdøde David Bowie, mener både fans og anmeldere.

- Harry’s new album is FUCKING INSANE.

Sådan skrev den amerikanske rocksanger Father John Misty på Twitter for et par uger siden, da han blev spurgt om, hvem hans favoritmedlem af One Direction var.

At den karismatiske indierock-stjerne overhovedet ville forholde sig til spørgsmålet, kommer måske bag på de fleste, men hans svar viser med alt tydelighed, hvor god en debut-single One Direction-medlemmet Harry Styles har skrevet som det første i sin solokarriere.

Den nye single bærer titlen ’Sign of The Times’ og er i denne uge P3’s Uundgåelige.

0:00

Nummeret er fyldt med tårnhøj falset-sang og blødt pianospil, og er i det hele taget en svulstig rockballade, der har fået både fans og anmeldere til at række armene i vejret.

Flere af dem mener, at ’Sign of The Times’ giver associationer til nogle af de allerbedste rocknumre fra den nu afdøde rocklegende David Bowie, men også Oasis og Freddie Mercury bliver brugt som sammenligningsgrundlag.

Et øjeblikkeligt hit

P3’s musikredaktør Mathias Buch Jensen kalder 'Sign of The Times' for "powerballade for fuld udblæsning".

- ’Sign of the Times’ er klassisk sangskrivning fra øverste hylde og lyder som den dyreste million. Hvis jeg lukker øjnene, viser den indre biograf en koncert-arena med udstrakte publikumsarme, tændte lightere og svajende smartphones - og Harry Styles på scenen ved et blankpoleret sort flygel, siger Mathias Buch Jensen.

Styles: Jeg er vågnet fra min dvale

Ikke overraskende er Harry Styles også selv enormt begejstret for sin debutsingle. I et interview med den britiske BBC Radio 1 forklarer han det således:

- Det er det nummer, jeg er allermest stolt over at have skrevet... Det er virkelig mærkeligt, jeg føler, jeg har været i dvale virkelig længe, siger han til BBC.

Sådan ser coveret ud til Harry Styles nye single 'Sign of The Times'

Om de gode anmeldelser vil give 23-årige Harry Styles blod på tanden og få ham til helt at forlade One Direction vides endnu ikke.

Indtil videre er One Directions musikalske rejse i hvert fald på pause. De fire boybandmedlemmer annoncerede tilbage i januar måned, at de hver især havde brug for tid til at hellige sig egne projekter.

Hvor lang tid, den pause varer, er endnu ikke meldt ud.

FacebookTwitter