Er du trist eller glad i låget? Her er musikken der matcher dit humør i dag

Radiovært Sandie Westh guider dig til musik, der passer til dit humør, uanset om du er sur, glad eller trist.

De fleste kender nok til, at man får lyst til at høre et særligt nummer, når man er i bestemt humør.

Nogen raser ud til rock, nogen falder ned med klassisk musik, og nogen græder hjertesorgen ud med country på hjemmestereoen.

Savner du musik, der passer til dit humør, er hjælpen nær. Sandie Westh, radiovært på P7 Mix, har nemlig udvalgt fem numre, der matcher din sindstilstand, uanset, om du er sur, glad eller nede i et sort hul.

Ligeglad

Det kan godt lyde lidt underligt, at man kan sætte pris på et nummer, der får én til at føle ligegyldighed, men det er nu også ganske befriende. '

IDGAF' af Dua Lipa sletter helt seriøst alle mine bekymringer på én gang.

Eksalteret glad

Jeg eksploderede nærmest af glæde, første gang jeg hørte den her sang. Jeg stod i mit køkken og hørte engelsk radio en tidlig morgen inden min egen morgenvagt, da de spillede den.

Det er sjældent, at kl. 5.20 ligefrem byder op til dans, men ikke desto mindre fik min kaffe en svingom, og min hjerne blev fyldt med musikendorfiner.

Melankolsk

London Grammar har skabt et melankolsk univers, som jeg elsker at træde ind i, når jeg har behov for det.

Hannah Reids stemme er som skabt til eftertænksomhed og tungsindighed, der passer til en gåtur rundt om din yndlingssø.

Fandenivoldsk

Nogle gange har man brug for en sang, der kan sparke én lige i skridtet, samtidig med den giver én et lods i røven, og det gør Clara på ’Suffocating’.

Jeg er tosset med den her sang, og jeg elsker den følelse af fandenivoldskhed, den giver mig.

Festhumør

Det her er mit yndlingsnummer i år. Indtil videre, altså. Hvis det blev forbudt at danse til det her nummer, så ville jeg med glæde anholdes.

Det er helt imponerende, hvor tydeligt man kan høre, at Janelle Monae er et barn af Prince, og at han i øvrigt har haft en finger med. Sæt den på og flyt dine fødder, for guds skyld.

(Foto: Agnete Schlichtkrull © (c) DR)

Om Sandie Westh

  • Ud over at være radiovært på P7 MIX, så betragter Sandie Westh både Beyoncé og Adele som værende hendes egentlige royale overhoveder. Hun nyder også at svælge i fortidens Prince og George Michael.

  • Så er hun tilhænger af serier som 'Girls' og 'Black Mirror' og betragter 'Star Wars' som værende det tætteste, hun kommer på en religion.

Facebook
Twitter