Erik Brandt i chok: David Bowie var en formidabel ven og kunstner

Modeskaberen Erik Brandt plejede at fejre 2. juledag med David Bowie. Han er rystet over vennens død.

Danske Erik Brandt kendte David Bowie fra deres tid som naboer på øen Mustique. (Foto: ASGER LADEFOGED © Scanpix)

Kort før jul talte den 72-årige modeskaber og erhvervsmand Erik Brandt som så mange gange før i telefon med sin britiske ven David Bowie.

Musikeren havde planer om at komme til København til foråret, og derfor skulle de to spise middag, som så ofte før. Siden de to mødtes på den caribiske ø Mustique, hvor begge havde et luksushus – har de haft et venskab. Erik Brandt fortæller, hvordan de to plejede at fejre 2. juledag sammen.

- Det er jo forfærdeligt. Jeg talte med ham så sent som lige inden jul, fortæller Erik Brandt.

Han kendte godt til David Bowies kræftsygdom, men havde indtryk af, at den var blevet kureret.

Det er derfor også en lettere rystet og chokeret dansk ven, der fik den triste nyhed om David Bowies farvel, da han midt i morgenmaden i radioen kunne høre om vennens tabte kamp mod kræften.

”David Bowie er død – han blev 69 år,” lød det ud af Erik Brandts radio. Men alderen var ingen hindring for David Bowie – hverken fysisk eller mentalt, bedyrer Brandt.

- Han var jo ikke gammel – og slet ikke af sind. Det bliver et stort savn.

"Usnobbet" megastjerne

Superlativerne om den britiske rockmusiker fortsætter fra Erik Brandt. For ikke alene var David Bowie en ”formidabel musiker”. Han var også en særdeles loyal ven.

- Som ven var han helt formidabel: Usnobbet, venlig, kærlig. Altså - han var ikke helt ligeglad med, hvem han talte med, men når man kendte ham, var han noget af det nemmeste og sødeste.

- Han var en fornøjelse at være sammen med. Et meget behageligt og meget vidende menneske, som jeg satte stor pris på. Jeg kan ikke lide, de forsvinder en efter en. Jeg er ked af, han er død.