Et år efter X Factor: Nu er vinder-Morten klar med 5 nye sange

Den seneste vinder af X Factor, Morten Nørgaard, udsender i dag sin første ep, 'Cool Enough'.

(Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)

- Det er mega, mega fedt.

Den ellers så forsagte østjyde Morten Nørgaard, der i foråret vandt tiende sæson af X Factor, har pludselig fundet de store ord frem.

Og man forstår ham godt.

Efter at have været 'underdog' gennem hele konkurrencen endte Remees generte stjerneskud alligevel med at stå med vindertrofæet og en kontrakt på en ep-udgivelse i X Factor-finalen i marts. Og den ep ser nu dagens lys.

Han har god grund til at være stolt.

- Jeg havde aldrig forestillet mig, at jeg skulle nå hertil. Nu har jeg lige pludselig seks numre liggende på Spotify. Det er da ikke dårligt at kunne skrive på cv'et, siger Morten Nørgaard med et smil.

Lyt til nummeret 'Cool Enough' her:

'Helt åndssvagt' at samarbejde med verdensstjerne

Og som om sangene ikke er nok i sig selv, kan Morten Nørgaard oven i købet også skrive samarbejde med flere internationale hitmagere på cv'et.

Det er nemlig den amerikanske stjerneproducer Dallas Austin, som har arbejdet sammen med verdensstjerner som Madonna, TLC og Michael Jackson, der har skruet på knapperne på Morten Nørgaards ep, 'Cool Enough'.

- Når man tænker på den liste over stjerner, han har arbejdet sammen med, så er det jo helt åndssvagt at tænke på, at jeg nu også er på listen. Men jeg var slet ikke skræmt over at arbejde sammen med ham. Han var så meget nede på jorden, siger Morten Nørgaard.

Dallas Austin (tv.) overværede årets X Factor-finale på første række. Efterfølgende har han produceret Morten Nørgaards vinder-ep. (Foto: Frederik Højfelt Nielsen © dr)

Ud over Dallas Austin har også den tidligere 'N Sync-stjerne JC Chasez samt naturligvis X Factor-mentoren Remee været med til at skrive sange til ep'en.

Sangene viser både usikkerhed og selvtillid

Ep'en blev indspillet i København i det tidlige efterår. Og ud over det hårde arbejde i studiet blev der også tid til masser af hygge med verdensstjernen Dallas Austin, fortæller Morten Nørgaard.

De to boede nemlig på det samme hotel.

- Så vi kørte frem og tilbage i taxa sammen hver dag. Og inden vi tog i studiet om formiddagen, spiste vi morgenmad sammen. Han er super meget nede på jorden og nem at snakke med. Vi havde det utroligt hyggeligt, siger Morten Nørgaard.

De fem sange, der tilsammen udgør 'Cool Enough', varierer mellem uptempo popsange og følsomme ballader, fortæller Morten Nørgaard. Alle har de dog det tilfælles, at de afspejler, hvem han er, forklarer han.

- De har alle sammen en snert af den der usikkerhed, som jeg altid har haft og altid vil have. Men samtidig ligger der også en selvtillid i bunden af det hele, hvis man leder efter, siger han og fortsætter:

- Jeg har fået meget mere selvtillid i dag, end jeg havde for et år siden. Hver gang, der er sket en lille smule nyt, har det været et stort skridt for mig. Jeg er bare så glad.

Se Remees hilsen til Morten Nørgaard i anledning af hans debut-ep i videoen her:

FacebookTwitter