Familie og venner mindedes Prince ved privat højtidelighed i hans hjem

Den afdøde popstjerne er blevet kremeret. Hans sidste hvilested vil blive holdt hemmeligt for offentligheden.

Fans er strømmet til Princes ejendom i Minneapolis for at mindes stjernen. (Foto: scott olson © Scanpix)

Det amerikanske popikon Prince, der døde torsdag, er blevet kremeret, og hans nærmeste familie og venner holdt lørdag en privat mindehøjtidelighed til ære for manden bag sange som "Purple Rain", "When Doves Cry" og "Kiss".

Højtideligheden blev holdt i den afdøde verdensstjernes hjem i Minneapolis ifølge Anna Meacham, der arbejdede for Prince.

Blandt andet Princes søster, Tyka Nelson, hans tidligere bassist Larry Graham og modellen Damaris Lewis deltog i lørdagens ceremoni.

- Princes jordiske rester er blevet kremeret, og hans sidste hvilested vil forblive privat. Vi beder om jeres velsignelser og bønner for hans familie og nære venner i denne tid, siger Anna Meacham i en meddelelse.

Det tilføjes, at der på et senere tidspunkt vil blive holdt en "musikalsk hyldest" for Princes liv.

Svar på obduktion mangler

Det er stadig uvist, hvorfor Prince Rogers Nelson torsdag blev fundet død i sit hjem i en alder af 57 år. Hans lig er blevet obduceret, men det kan tage uger, før der kommer svar på, hvad den præcise dødsårsag var.

Men Hollywood-mediet TMZ, som var det første til at rapportere nyheden om hans død, citerede fredag flere unavngivne kilder for at sige, at Prince havde taget en overdosis Percocet, som er et stærkt smertestillende lægemiddel.

Ifølge TMZ var han blevet behandlet for en overdosis af lægemidlet en uge før sin død.

Det var angiveligt sket efter en koncert i Georgia. Hans privatfly landede i Moline i Illinois, så han kunne komme på hospitalet. Det forlød på det tidspunkt, at det var fordi, Prince led af en hårdnakket influenza.

Her gav lægerne ham en indsprøjtning, der skulle modvirke effekterne af en overdosis, skrev TMZ.

Prince har igennem sin karriere gjort en dyd ud af at leve sundt og holde sig fra hårde stoffer, og hvad der ellers ofte sættes i forbindelse med et liv som verdenskendt kunstner.

/ritzau/Reuters