Fangirls forklarer: Derfor er Citybois stadig helt unikke

Danmarks boyband nr. 1 er klar med en ny single. Og selvom de er blevet ældre, har de ikke mistet taget i de unge piger.

Anthon og Thor side om side da de tilbage i april spillede på Pumpehuset i København. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)

Hvis du ser unge teenagepiger med et saligt blik i øjnene i dag, så er det med god grund.

Citybois er nemlig ude med deres nyeste single, 'Jakke’, i dag, og det er mere, end mange af duoens fans kan håndtere i deres smeltede hjerter. I hvert fald nogle af dem.

Drengene er nemlig blevet ældre, og det høres tydeligt på deres nyeste single. Nu handler det ikke længere om det første uskyldige kys, men om at få hende den søde med hjem fra diskoteket.

Og det får en blandet modtagelse fra et par fans, vi har talt med. Men mere om deres dom over 'Jakke' senere.

0:00

Charme, selvtillid og masser af kram

De to drenge, Anthon og Thor, fik deres gennembrud, da de deltog i X Factor i 2015. Allerede fra første liveshow havde de tilraget sig de allerførste – og største – fans, og pigerne har ikke veget fra deres side siden.

Britt Støckel er 13 år gammel, fra Herning-området og går i 8. klasse. Og lad os bare sige det, som det er: Hun er inkarneret Citybois-fan.

Hele 14 gange har Britt Støchkel været til koncert med drengene – det er faktisk alle de gange, de har spillet i Jylland.

Og Britt, hun er forelsket.

- Jeg kan ikke forklare, hvad det er, de kan. De er bare helt fantastiske.

Hvis man spørger Britt Støchkel om, hvorfor hun er Citybois-fan, så er svaret klart.

- De er bare så søde imod deres fans. De giver altid et kram og vil gerne have taget billede. Og så synes jeg, de synger godt. De er rigtig gode til at performe. Det er noget nyt hver gang.

- Og så er de så charmerende, tilføjer hun

Jasmin Bonne Jensen fra København, der har været Citybois-fan siden de var med i 'X Factor', er fuldstændig enig i den betragtning.

- De er bare vildt charmerende og sjove.

  • I april optrådte duoen i et svedigt Pumpehuset i København. Klik dig videre og se billeder fra aftenen og mødet med de skrigende fans. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)
  • (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)
  • (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)
  • (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)
  • (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)
  • (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)
1 / 6

Sjove ligesom drengene i parallelklassen

Det er ikke første gang, vi møder en drenge-duo.

Men en drenge-duo af denne type, har Danmark endnu ikke haft. I hvert fald ikke, hvis man spørger Marie Søndergaard, der er journalist for ungdomsmagasinet ’Vi Unge’ for piger.

- De var lidt nogle, man ikke rigtig havde set før. De er nogle sjove drenge, der lige så godt kunne gå i ens parallelklasse. Men de er også ligeglade, tilføjer Marie Søndergaard.

- De er meget sådan ’vi går i det tøj, vi vil. Hvis vi vil have en farvestrålende jakke på, så gør vi det’. Pigerne blev fans og drengene blev inspireret. Så de har ramt noget godt der, siger hun.

Men det er ikke kun musik, charme og lækkert hår, der har skabt dem deres kæmpe fanskare. Citybois har nemlig også deres eget sprog.

Hafla, Nana og Scarlet er bare nogle af de ord, som både boisne og deres fans benytter. Og det synes 13-årige Britt Støchkel også, er det, der er det unikke ved Cityboys-drengene.

- Det er bare så sjovt, at de har laver deres egne ord. Jeg har også skrevet ordene ned i min notesbog, så jeg altid har dem.

Citybois som 'drømmefyrene'

Britt Støchkel har før i tiden hørt en lille smule boybandmusik.

- Men jeg har aldrig været så vild med nogle før, som jeg er med dem, siger hun begejstret.

Forklaringen på denne fascination, mener Marie Søndergaard ligger i, at de i løbet af programmerne fik vist, hvem de var.

- Folk forelskede sig i dem, fordi de på en eller anden må bare var helt unikke. De er noget særligt og anderledes end noget, man har set før.

Men selve forelskelsen opstår, fordi der er noget på spil for pigerne. Det er nemlig en kærlighed, de kan drømme sig ind i, og de kan drømme om en fremtid med dem. Forelskelsen og fascinationen er dog ikke det eneste, der binder pigerne sammen med Citybois, fortæller Marie Søndergaard.

- Mange af de fans, der holder sammen, er piger. Det er piger, der er forelskede, det er piger, der finder deres bedste veninder igennem det her, tilføjer hun.

Det bekræfter Britt Støchkel, der i øvrigt engang har ligget i kø i tolv timer sammen med andre fans. Hun holder kontakt med de andre piger i Facebook-gruppen 'Citygirls'.

- Jeg har fået gode veninder ved at være Citybois-fan. Det er bare helt vildt fedt. Vi tager også til koncerter sammen, siger hun.

Se et videoklip med duoen fra 2015 i forbindelse med 'X Factor':

Dommen over den nye sang

Men drengene bliver ældre, og deres musik forandrer sig, så spørgsmålet er, om pigerne holder ved.

- Citybois bliver jo mere og mere voksne, hvor det i starten var lidt mere uskyldigt, så handler det altså lidt mere om sex, siger Marie Søndergaard.

Men det bekymrer hende ikke.

- De helt unge er efterhånden vant til at høre på tekster, hvor de synger lidt af hvert. Både danske og udenlandske. Og når Citybois bliver ældre, så gør deres fans jo også.

Citybois-drengene slog igennem på X Factor scenen, hvor de nåede hele vejen til semifinalen. (Foto: Andreas Hüttel © dr)

Så hvad synes vores to citygirls om den nye single, 'Jakke'? Faktisk deler den vandene.

- Jeg synes, den er god. Men jeg synes også, at den lyder som noget, de har lavet før, siger Jasmin Bonne Jensen.

- De synger for eksempel ’ligesom Rihanna’ igen. Det blev jeg faktisk lidt skuffet over, tilføjer hun.

Britt Støchkel er derimod anderledes begejstret.

- Jeg har bare gået og ventet på, at sangen skulle udkomme. De har spillet den på koncerter før. Jeg har bare spillet den igen og igen siden klokken tolv i går aftes. Den er bare så god, konstaterer hun.

Facebook
Twitter