Farvel til endnu en musikbutik: Stereo Studio lukker efter 40 år

Musik- og filmkæden Stereo Studio har erklæret sig selv konkurs. Dermed har kæden valgt at opgive kampen mod streaming.

Stereo Studio har i flere år forsøgt at udvide sit sortiment for at øge indtjeningen. Nu har kæden valgt at lukke. (© Getty Image/kollage)

Det er ikke nemt at holde gang i musikbutikken i disse streaming- og download-tider.

Det må folkene bag den landsdækkende film- og musikkæde Stereo Studio nu bittert erkende. For efter 40 år med salg af først vinyler og kassettebånd og senere af cd’er og dvd’er har Stereo Studio nu erklæret sig konkurs.

Det oplyser kæden i en pressemeddelelse.

Har netop fejret 40 års fødselsdag

Selvom Stereo Studio i år kunne fejre sit 40 års jubilæum med et stort fødselsdagsudsalg og 40 procent rabat på mange varer, så var der reelt ikke meget at fejre.

Ifølge pressemeddelelsen døde grundlægger Frank Sørensen i en trafikulykke i foråret, og samtidig hjalp det ikke nok på indtjeningen, at butikkerne i 2013 havde lagt stilen om ved også at sælge tøj til unge mænd under konceptet Studio Apparel.

- Det er med stor sorg, at vi først har mistet Frank i en tragisk ulykke og derefter har måttet opgive hans livsværk gennem 40 år. Men der er ikke andre muligheder, siger direktør Britta Sørensen i pressemeddelelsen og uddyber:

- Danskernes forbrugsvaner har ændret sig markant gennem årene, og trods en ihærdig og lang kamp for at tilpasse virksomheden til markedet, må vi indse, at tiden, hvor kunderne købte musik i en fysisk butik, er en saga blot.

Færre musikbutikker i gadebilledet

Stereo Studio er langt fra alene om at tabe kampen mod kundernes nye vaner, hvor langt det meste musik og de fleste film købes digitalt eller streames via tjenester som Spotify og Wimp eller Netflix og ViaPlay.

I juni sidste år lukkede TP Musik sin sidste butik efter at have skåret kraftigt ned på antallet af butikker i forbindelse med en konkurs i 2012. Derudover lukkede den uafhængige musikbutik Moby Disc i Odense i foråret.

Takket være den stigende interesse for vinyler, er der dog særligt i hovedstaden en del butikker, der sælger vinylplader. De brede cd- og dvd-butikskæder må man derimod lede længere efter, end for fem år siden.

Facebook
Twitter