Farvel til Gulddreng: Tak fordi du var gennemført bling-bling

Den succesfulde hitmager Gulddreng takker af ... med et debutalbum. Det er godt, han stopper på toppen, siger musikekspert.

Gulddreng har netop udsendt sit første album, der nok også bliver det sidste. Fremover er det kun Malte Ebert - ham bag brillerne - der titter frem. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen © (c) Scanpix)

’Er du model? Vil du med på hotel?’

Hitmageren og popfænomenet Gulddreng var klar i spyttet, da han slog igennem med singlen ’Model’ i 2016.

Men efter flere tilløb er det nu noget nær endegyldigt slut med Gulddreng, hans smarte attitude, modeltække og bling-bling-livsstil.

I efteråret viste manden under hættetrøjen for første gang lidt af Malte Ebert frem i DR3-serien ’Gulddreng vs. Malte’. Så kom nyheden om, at Gulddreng-rollen lægges i graven i forbindelse med en afskedskoncert i Royal Arena i februar.

Og for nyligt smed han for første gang solbrillerne under en optræden i DR’s juleshow og viste os en smule af Malte Ebert.

Hør hittet 'Model' her:

0:00

Siger farvel på første album

Men der kom stadig livstegn fra pigernes poppede champagneven.

Nytårsaftensdag udsendte Gulddreng endelig sit første album, der sjovt nok hedder ’Farvel’, fordi det med stor sandsynlighed også bliver det sidste fra den kække luksusfyr.

I de nye sange synger Gulddreng blandt andet ud om forløbet og succesen, han har oplevet.

’Folk tror, at jeg er noget, Universal har skabt. Det håber jeg ikke, at nogen fra Universal har sagt, for jeg gjorde det selv. Baby, jeg gjorde det selv’, synger Gulddreng med sin velkendte, nærmest skælvende vokal i sangen ’Fuck det’.

Spade på 50: Han ramte de unge ret imponerende

Musikekspert og P7 Mix-radiovært Henrik Milling har aldrig været fan af stjernens hits som ’Ked af det’, ’Se mig nu’, ’Guld jul’ og den seneste ørehænger, ’Ensom’.

Men Gulddrengs mange unge fans har troligt skreget igennem og skrålet begejstret med på sangene, når han har optrådt rundt i landet til udsolgte koncerter.

- Musikken var i sig selv fuldstændig überkarikeret og egentlig ikke ret godt mikset. Men du må tænke på, at jeg er jo bare en spade på 50, og Gulddreng er jo kun lavet til folk på 15 eller 17 år. Og det har jeg respekt for – at han er lykkedes med det, siger Henrik Milling.

Guld her, der og alle vegne. Her ses Gulddreng på scenen i københavnske Store Vega for et år siden. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Scanpix)

Hvad havde han regnet med?

I søndags lagde Malte Ebert – igen i rollen som den selvglade Gulddreng – en nytårstale ud på sin facebookside, hvor han blandt andet delte sin skuffelse over, at hans hits i 2017 ikke alle gik nummer et på hitlisten modsat året før.

Succesen var ikke længere helt den samme.

- Tja, hvad havde han regnet med? Når man tegner sig selv så skarp op, så bliver folk jo også hurtigt trætte. Som internetfænomen er ens popularitet noget kortere end andre hurtige popstjerners, siger Henrik Milling og tilføjer:

- Jeg håber, at Gulddreng dør lidt ud nu. Det siger jeg ikke, fordi jeg har noget imod ham, men fordi folk så vil huske tilbage på ham som noget fedt. Du ved, ’årh, kan du huske dengang, vi hørte Gulddreng?’ Det er jo altid fedest, at folk spørger; ’hvorfor stoppede du?’ og ikke ’hvorfor stoppede du ikke i tide?’.

Radiovært, dj og musikekspert Henrik Milling lærte aldrig at holde af Gulddrengs sange. Men han er imponeret over, hvor klar en popfigur, sangeren fik skabt. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

Sendte Malte på bænken

Figuren Gulddreng dukkede første gang op med sin modelhyldende sang i maj 2016, og siden har intet været det samme for vejlenseren Malte Ebert, der pludselig ikke kunne gå i fred på gader og diskoteker.

Oprindeligt var det dog hans plan at udgive musik i eget navn, men de mange kærlighedssange havde ligesom ikke det, der skulle til. Til sidst tog Malte Ebert en stor beslutning. Han sendte Gulddreng på banen og forviste Malte til bænken.

Med de første singler gik spekulationerne blandt fans og i medierne i gang. Hvem var denne mystiske Gulddreng? Og hvem var manden bag?

Det fik Se og Hør dog hurtigt afsløret, men det stoppede ikke "projektet", som Malte Ebert selv kalder Gulddreng. Hitsene trak han fortsat ud af ærmet og pigerne skreg ufortrøden videre.

- Gulddreng var et frirum for mig til at lave noget, der ikke var mig, og som tog udgangspunkt i noget, der ikke var fra mit eget liv. Det var bare super fedt at lave en karakter og skrive om hans liv, fordi hans liv var bare for fedt, sagde Malte Ebert ærligt i et interview med dr.dk i september.

Det kan godt være, at mange voksne har undret sig over Gulddrengs succes. Men de unge var på! Her ses første række til Gulddrengs koncert i københavnske Store Vega sidste år. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Scanpix)

Hov, han kan jo godt synge

Efter lidt zapperi mellem Gulddreng og Malte Ebert den seneste tid, lakker popfigurens eventyr dog nu for alvor mod enden.

Tilbage står billedet af et popfænomen, der tog især mange unge med storm på effektiv vis, konstaterer musikekspert Henrik Milling.

- Du skal tegne dig selv ekstremt skarp op som sådan en figur, og så betyder det egentlig ikke så meget, at musikken er lidt iltfattig. Hans sange har jo passet fint til rollen. Du kan jo ikke være så champagnefikseret og så lyde som Rasmus Seebach.

Hvad der venter efter afskedskoncerten i Royal Arena den 2. februar ved ingen med sikkerhed. Mon Malte Ebert selv gør?

- Jeg kan læne mig tilbage nu og arbejde på mit næste projekt, og så kan det komme om et eller fem år. Jeg har købt mig selv tid og mulighed for at lave det, jeg brænder allermest for, har Malte Ebert før udtalt til dr.dk.

Henrik Milling ser potentiale i Malte Ebert, men han kan næppe slå mere erfarne danske stjerner.

- Han viste jo faktisk i DR’s juleshow, at han godt kan synge. Altså, han har ikke verdens bedste stemme og vil få røvfuld af Rasmus Seebach, men han kan jo godt, siger Henrik Milling og understreger:

- Men det flotte ved Gulddreng har været, at det har været som at se en tegnefilm. Den har måske ikke været så flot tegnet, men den har været underholdende.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter