Folkekirkens Nødhjælp stopper samarbejde med Medina efter dom

Medina kan ikke længere arbejde for Folkekirkens Nødhjælp efter dom i narkotikasag.

Medina har fået en dom for alkohol- og kokainpåvirket kørsel. Det har fået konsekvenser for hendes arbejde i Folkekirkens Nødhjælp. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Scanpix)

Folkekirkens Nødhjælp har valgt at droppe samarbejdet med sangerinden Medina.

Det sker, efter popstjernen i dag er blevet idømt en bøde på 43.500 kroner og en ubetinget frakendelse af kørekortet i tre et halvt år i en sag om kørsel i alkohol- og narkotikapåvirket tilstand.

Det skriver organisationen på sin hjemmeside.

Folkekirkens Nødhjælp skriver, at de siden 2015 har haft et samarbejde om at skabe opmærksomhed om mennesker på flugt, og at organisationen har været meget tilfreds med Medinas indsats. Men samarbejdet kan ikke fortsætte.

Samarbejdet må stoppe nu

- Samarbejdet med Medina er nu stoppet, og det er sket på en trist baggrund. Vi har dog ikke været i tvivl om beslutningen, fordi sagen handler om noget så alvorligt som at køre bil i alkohol- og narkotikapåvirket tilstand og dermed risikere at bringe andre menneskers liv i fare, siger kampagnechef Mulle Juul Korsholm ifølge pressemeddelelsen.

Medina har ifølge kampagnechefen skullet virke som en rollemodel for de yngre generationer og det harmonerer ikke med den dom, Medina har fået i dag, lyder det.

Har erkendt kørsel i påvirket tilstand

Ifølge Ritzau har Medina erkendt, at hun har kørt bil i en tilstand, hvor hun både var påvirket af alkohol og kokain.

Det skete samme dag, som hun havde spillet på Langelands Festival, hvor hun ifølge hende selv fik et glas vin. Senere var hun i byen i København, hvorefter hun tog til Hornbæk. I forbindelse med den bytur indrømmer hun, at hun tog en bane kokain.

Medina skriver selv på sin Facebook-profil, at hun angrer dybt og er flov over sin handling.

- Der findes ingen undskyldninger for det, jeg har gjort. Men der findes dén forklaring, jeg giver jer her. Den vil jeg bruge til at komme videre som et stærkere, klogere og bedre menneske, så godt som jeg kan, skriver hun blandt andet.

Folkekirkens Nødhjælp skriver i pressemeddelelsen, at Medina ikke har modtaget penge for sit arbejde i organisationen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk