Fonde sikrer Underholdningsorkestrets overlevelse

Danmarks Underholdningsorkester får støtte fra tre fonde. Dermed kan orkestret fortsætte frem til og med 2018.

Det nedlagte DR Underholdningsorkester genopstod sidste år uden for DR under navnet Danmarks Underholdningsorkester. Nu er orkestret sikret overlevelse. (Foto: Simon Læssøe © Scanpix)

Tre fonde har sikret økonomien i Danmarks Underholdningsorkester, og orkestret fortsætter derfor til og med 2018.

Det skriver orkestret i en pressemeddelelse.

Støtten gør det muligt at gennemføre en indspilnings- og koncertrække af Beethovens symfonier med chefdirigenten Adam Fischer.

Musiker Mette Bugge Madsen fra Danmarks Underholdningsorkester: Jeg er glad for at finansieringen nu er på plads

- Det er en stor glæde, at de tre danske fonde nu har sikret samarbejdet mellem Danmarks Underholdningsorkester og Adam Fischer. Det har stor kunstnerisk værdi, siger bestyrelsesformanden Hans Gammeltoft-Hansen ifølge pressemeddelelse.

Han siger, at bestyrelsen nu undersøger mulighederne for at etablere en økonomi, så de kan fortsætte med de landsdækkende turneer.

Danmarks Underholdningsorkester blev dannet, efter DR meldte ud, at man ville nedlægge DR Underholdningsorkestret på grund af besparelser i DR. Beslutningen fik flere politikere til at kritisere DR.

Siden blev Danmarks Underholdningsorkester en realitet, og orkestret har efterfølgende samlet midler ind til at kunne fortsætte.

Hør Underholdningsorkestret spille Beethovens Symfoni nr. 8 under ledelse af Adam Fischer

Det er de tre fonde Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louise-Hansens Fond og A. P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene Formaal, der har givet midler til projektet.

Desuden er der indledt et samarbejde med DR, således at DR’s kor og orkestre også kan optræde med Danmarks Underholdningsorkester.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve