Fra hiphop med fløde til poppet knirkestemme: Soleima imponerer

Soleima spiller pop, der sætter sig fast. Hendes sang ’Cracks’ er P3's Uundgåelige denne uge.

Soleima har en særegen vokal, der på sangen ’Cracks’ er både kantet, køligt tilbagelænet og skrøbelig, siger P3's musikredaktør Mathias Buch Jensen. (© dennis morton)

Dansk pop har fået en ny, håbefuld stemme.

Hun hedder Soleima, og hendes nye single ’Cracks’ er udvalgt til P3's Uundgåelige for sit underspillede, men insisterende udtryk.

- Med ’Cracks’ rammer den danske sangerinde Soleima den rent og giver os lyst til at høre mere. Det er cool og underspillet pop, der ikke maser sig på, men sniger sig ind i hjernen og bliver siddende. Den balance er hårfin og lykkes her i spændingsfeltet mellem melankoli og håb, siger musikredaktør på P3, Mathias Buch Jensen.

’Cracks’ blev sluppet 6. januar og danner sammen med singlen ’Wasted’ fortrop for Soleimas kommende minialbum.

0:00

En sang om håb

Selv siger Soleima om ’Cracks’, hvis tekster kredser om at vågne med tømmermænd men alligevel se livets lyse sider:

- 'Cracks' er en sang om håb. Håb for, at der findes noget godt ude i fremtiden, lige meget hvor sort det nogle gange kan se ud. Jeg er fyldt op til randen med tanker som disse for tiden, som så mange andre også er.

Soleima, hvis borgerlige navn er Sarah Mariegaard, har en fortid i det aarhusianske hiphopkollektiv 'Flødeklinikken'. Sidste år søsatte hun sit soloprojekt, som blandt andet markerer sig ved Soleimas knirkende vokal og skæve poplyd.

- Som sangerinde har Soleima en særegen vokal, der på ’Cracks’ er både kantet, køligt tilbagelænet og skrøbelig. Samtidig har hun en kantet pop-lyd, der trænger sig på for tiden – hvis du er fan af norske Tove Lo eller MØs første ting, kan du roligt stå på her, siger Mathias Buch Jensen.

Soleimas minialbum udkommer 21. april.

Facebook
Twitter